-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Maikštėnas: saulės ir vėjo jėgainių vystymui būtinas eksportas į Vakarus

Dabar skelbiamų ir visoje Lietuvoje planuojamų vystyti saulės ir vėjo jėgainių projektai nebus įgyvendinti, jei šalis neužsitikrins galimybės eksportuoti elektrą į Centrinę ir Vakarų Europą, teigia valstybės valdomos energetikos grupės „Ignitis grupė“ vadovas Darius Maikštėnas.
Vėjo jėgainė
Vėjo jėgainė / 123RF.com nuotr.

„Jeigu neturėsime ambicijos dirbti eksportui, visa matematika ir rinkos dinamika sustabdys visas tris Baltijos šalis kur nors apie 70–80 proc. įsisotinimo“, – portalui „Verslo žinios“ teigė D.Maikštėnas.

„Pirmiausia, giliai tikiu, jeigu nebus tam tikrų pokyčių rinkos raidoje, kad tie (AEI energijos gamintojų – red. past.) rezervacijų kiekiai, kuriuos mes matome dabar atliktus tinkluose, ir ne tik Lietuvos, Latvijos ir kitur, manau, yra popieriniai ir tikrai nebus įgyvendinti“, – sakė D.Maikštėnas.

Lietuvos vėjo elektrinių asociacijos (LVEA) duomenimis, pernai vėjo elektrinės pagamino 1,51 TWh elektros, kuri patenkino 13,5 proc. šalies poreikio. Pirmąjį šių metų ketvirtį vėjo elektrinėse pasiekta rekordinė gamyba – apie 0,625 TWh.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius