Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Maikštėnas: Trečioji termofikacinė elektrinė galėtų būti panaudota rezervui

Valstybės valdoma energetikos grupė „Lietuvos energija“ svarsto galimybę panaudoti iš Vilniaus šilumos tinklų perimtą nebeveikiančią trečiąją termofikacinę elektrinę (TE-3) pirminiam rezervui. 
Uždaroma Vilniaus trečioji termofikacinė elektrinė (VE-3), kuri nebebus naudojama šilumai gaminti.
Uždaroma Vilniaus trečioji termofikacinė elektrinė (VE-3), kuri nebebus naudojama šilumai gaminti. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak „Lietuvos energijos“ vadovo Dariaus Maikštėno, elektrinė turi gerą strateginę galimybę prisidėti prie sklandaus Lietuvos sinchronizacijos su žemyninės Europos tinklais proceso.

„Intensyviai ta tema diskutuojame ir dirbame su Energetikos ministerija. Jeigu pasimatys, kad reikia tų galių ir elektrinė gali prisidėti, mes vystysime ten lanksčius, greitus dujinius blokus ir galbūt kombinuosime tai su labai didelėmis baterijomis, kad užtikrintume pirminio rezervo galimybę Lietuvos teritorijoje“, – trečiadienį „Lietuvos energijos“ strategijos pristatyme žurnalistams sakė D.Makštėnas.

„Lietuvos energija“ pernai spalį už 9,935 mln. eurų iš Vilniaus šilumos tinklų perėmė nebeveikiančią trečiąją termofikacinę elektrinę, kuri iki 2016 metų buvo didžiausia šilumos gamintoja sostinėje.

Tuometinis „Lietuvos energijos“ laikinasis vadovas Mindaugas Keizeris sakė, kad taip norima laiku įgyvendinti naujos Vilniaus kogeneracinės jėgainės projektą. Anot jo, ateityje elektrinė gali būti naudojama kaip rezervinė.

Šiemet kovą pranešta, kad didžiausia šalies elektros gamintoja „Lietuvos energijos gamyba“ (LEG) iš savo pagrindinio „Lietuvos energijos“ perims Vilniaus trečiąją termofikacinę elektrinę. Tam buvo pritarta vykusiame LEG akcininkų susirinkime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius