Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas: OPEC+ susitarimas leis JAV išsaugoti milijonus darbo vietų

OPEC ir sąjungininkų – vadinamosios OPEC+ grupės – susitarimas dėl gavybos sumažinimo leis Jungtinėse Valstijose išsaugoti milijonus darbo vietų, per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose pareiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“ nuotr.

„Pasaulio šalys [pagal susitarimą] sumažins naftos gavybą maždaug 20 mln. barelių per dieną ir tai leis išsaugoti darbo vietas Teksase, Oklahomoje, Šiaurės Dakotoje ir kitose didelėse energetikos sektoriaus valstijose... Tai parems beveik 11 mln. darbininkų naftos ir dujų sektoriuje“, – pareiškė jis.

„Tai nuodugnus susitarimas ir norėčiau padėkoti Saudo Arabijai, Rusijos prezidentui [Vladimirui] Putinui, Meksikos prezidentui [Andresui Manueliui] Lopezui Obradorui, kuris parodė didelį lankstumą ir neįtikėtiną sumanumą“, – pareiškė D.Trumpas, susitarimą pavadinęs istoriniu.

Anksčiau jis skelbė, jog OPEC+ šalys suderino susitarimą, pagal kurį naftos gavyba bus sumažinta 20 mln. barelių per dieną.

Visgi realiai OPEC+ šalys praėjusį savaitgalį sutarė bendrą gavybą gegužę ir birželį sumažinti iš viso 9,7 mln. barelių per dieną.

Tačiau Jungtinės Valstijos, Brazilija ir Kanada šį kiekį padidins dar maždaug 3,7 mln. barelių per dieną, nes, krentant naftos kainoms, gavyba šiose šalyse mažėja.

Naftą išgaunančios šalys buvo priverstos susitarti, nes „juodojo aukso“ paklausa pasaulio rinkoje dėl koronaviruso COVID-19 pandemijos padarinių krito maždaug 30 proc., o naftos kainos nusileido į žemiausius per 18 metų lygius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius