Dauguma britų įsirengtų saulės baterijas, jei gautų didesnę paramą iš valstybės

Daugiau nei 70 proc. Didžiosios Britanijos gyventojų savo namuose norėtų įsirengti energiją taupančias sistemas, jeigu gautų didesnę paramą iš valstybės, rašo „The Guardian“.
Saulės jėgainės
Saulės jėgainės ant privačių ir daugiabučių namų stogų / 123rf.com

„The Guardian“ paskelbė „YouGov“ įmonės atliktus apklausos rezultatus, kurie parodė, kad daugiau nei pusė Didžiosios Britanijos gyventojų sutiktų namuose įsidiegti saulės baterijas ir kitas energiją taupančias sistemas, jeigu valstybė suteiktų didesnę paramą.

Dauguma apklaustųjų tikino savo namuose jau įrengę energiją taupančias sitemas arba kitaip prisidėję prie ekologijos skatinimo.

60 proc. respondentų teigė, kad nori namuose įsirengti saulės baterijas. 60 proc. tikino, kad pirktų namuose energiją kaupiančias baterijas (pavyzdžiui, tokias, kokias neseniai pristatė „Tesla“).

Net 71 proc. apklaustųjų pažymėjo, kad prisijungtų prie vietinės energijos sistemos. Pavyzdžiui, bendruomenės vėjo jegainių.

Apklausos rezultatai prieštarauja valstybės požiūriui į klimato kaitą ir energetiką. Ji teikia pirmenybę didelio masto elektros energijos gamybai, pavyzdžiui, atominei elektrinei ar vėjo jėgainių parkams.

Visuomenės požiūris rodo, kad žmonės tikisi didesnės valstybės paramos, prisidedant prie ekologijos skatinimo. Tačiau šiuo metu valstybė nesuteikia jokių mokestinių lengvatų, norintiems namuose įsirengti energiją kaupiančias baterijas.

Šios apklausos iniciatoriai – nepelno siekianti aplinkosauga besirūpinti „ClientEarth“ organizacija. Jos vadovas Jamesas Thorntonas teigė, kad valdžios politika aiškiai kertasi su visuomenės nuomone, kaip reikėtų kovoti su klimato kaita.

Žmonės nori žinoti daugiau ir prisiimti atsakomybę už tai, iš kur gauna energiją,– teigė J.Thorntonas

„Žmonės nori žinoti daugiau ir prisiimti atsakomybę už tai, iš kur gauna energiją. Tai aiškiai rodo atliktos apklausos rezultatai“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius