Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl buvusios energetikos viceministrės grįžimo į „Vilniaus energiją“ – klausimas VTEK

Buvusi energetikos viceministrė Žydrūnė Juodkienė grįžo į savo buvusią darbovietę – bendrovę „Vilniaus energija“. Tačiau kilus abejonių, ar ji nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų ir ar nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo, kreiptasi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).
Energetikos ministerija
Energetikos ministerija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Į VTEK kreipėsi visuomenininkas Tadas Langaitis, prašydamas ištirti, ar buvusi Energetikos viceministrė Žydrūnė Juodkienė nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų ir tokiu būdu nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo vastybinėje tarnyboje įstatymo.

„Žydrūnė Juodkienė grįžo dirbti į Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdomą bendrovę „Vilniaus energija“, kuri yra susijusi su koncernu „Icor“ ir kurioje ji dirbo 10 metų iki tapdama Energetikos viceministre. Siekiu išsiaiškinti, ar darbo Energetikos ministerijoje metu Ž.Juodkienės tarnyba nebuvo susijusi su bendrovės „Vilniaus energija“ veiklų priežiūra arba kontrole ir ar ji nedalyvavo svarstant bei priimant palankius šiai įmonei sprendimus. Pagal įstatymą, asmuo, nustojęs eiti pareigas valstybės tarnyboje, vienerius metus neturi eiti pareigų, tiesiogiai susijusių su sprendimų priėmimu įmonių valdymo, turto tvarkymo, finansų apskaitos bei kontrolės srityse, jeigu per paskutinius darbo metus jo tarnyba buvo tiesiogiai susijusi su šių įmonių veiklos priežiūra ar kontrole arba jeigu asmuo dalyvavo svarstant ir priimant palankius šioms įmonėms sprendimus konkurso ar kitokiu būdu teikti valstybės užsakymus ar finansinę paramą“, – savo kreipimesi teigia T.Langaitis.

Ž.Juodkienė buvo deleguota Darbo partijos ir iš pareigų kartu su kitais viceministrais pasitraukė liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius