-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl JAV ir Kinijos prekybos įtampos naftos kainos smunka

Naftos kainos antradienio vakarą toliau krito dėl vis prastėjančių JAV ir Kinijos prekybos santykių, rašo agentūra „MarketWatch“.Rugpjūčio mėnesio ateities sandorių „Brent“ kaina Londono biržoje „ICE Futures“ smuko 0,57 JAV dolerio, arba 0,76 proc., iki 74,77 JAV dolerio už barelį. O liepos mėnesio ateities sandorių WTI kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 1,12 JAV dolerio, arba 1,72 proc., iki 64,73 JAV dolerio už barelį.
Nigerijos naftos pramonė
Nigerijos naftos pramonė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį paskelbė apie planus tarifais apmokestinti dar daugiau iš Kinijos importuojamų prekių. Žadama, kad apmuitinamų prekių vertė sieks 200 mlrd. JAV dolerių.

Tuo tarpu Kinija pažadėjo „proporcingą“ atsakymą Jungtinėms Valstijoms.

„Financial Times“ analitikai mano, kad Pekinas gali apmokestinti iš JAV importuojamus energetikos sektoriaus produktus. Amerikiečiai į Kiniją eksportuoja panašų kiekį degalų, kaip ir į Kanadą.

Be to, investuotojų dėmesys yra nukreiptas ir į Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) bei jos partnerių, kartu sudarančių vadinamąjį OPEC+, susitikimą.

Rinka mano, kad OPEC+ narės nuspręs padidinti naftos gavybos apimtis, bet šiuo metu nėra aišku, kiek daug gavyba bus padidinta.

„Panašu, kad penktadienio OPEC+ susitikime bus nesutarimų. Rusija teigia kartu su Ekvadoru ir Saudo Arabija pasiūlysianti naftos gavybos apimtis padidinti 1,5 mln. barelių per dieną“, – ataskaitoje rašo banko „Commerzbank“ analitikai.

Tačiau Irako atstovai OPEC teigia planuojantys priešintis bet kokiam naftos gavybos apimčių didinimui. Žiniasklaidoje skelbiama, kad Irako poziciją palaiko Iranas ir Venesuela.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius