Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl kovos su visuotiniu atšilimu naftos gamintojai gali prarasti 2,3 trln. JAV dolerių

Dėl pasaulio pastangų apriboti visuotinį atšilimą naftos įmonės gali prarasti 2,3 trln. JAV dolerių investicijų, rašoma ekspertų grupės „Carbon Tracker“ ir tarptautinio investuotojų tinklo „Principles for Responsible Investment“ parengtoje ataskaitoje.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Nafta „Shell“

Iš didžiausių naftos gamintojų, didžiausia rizika kyla „Exxon Mobil“. Jeigu pasaulis pakeistų energijos vartojimo struktūrą, kad ši atitiktų kovos su klimato kaita reikalavimus, iki 50 proc. galimų įmonės investicijų į projektus iki 2025 metų gali tapti nereikalingomis, prognozuojama dokumente.

Toliau sąraše yra „Royal Dutch Shell“, „Chevron“, „Total“ ir „Eni“, kurios gali prarasti iki 40 proc. kapitalo investicijų, ir BP, galinti netekti iki 30 proc. kapitalo išlaidų.

Energetikos sektorius svarsto vaidmenį, kurį atliks pereinant prie standartų, pagal kuriuos bus siekiama kuo labiau sumažinti išmetamą CO2 kiekį, tuo tarpu investuotojai neslepia abejonių dėl būsimų išlaidų efektyvumo, ypač tada, kai stengiamasi kovoti su visuotiniu atšilimu, rašo agentūra „Bloomberg“.

„Shell“ mano, kad naftos paklausa aukščiausią lygį gali pasiekti antroje kito dešimtmečio pusėje, o BP spėja, kad tai įvyks 5-ąjį dešimtmetį.

„Yra aiškių ženklų, kad naftos paklausa aukščiausią lygį gal pasiekti 3-ojo dešimtmečio pradžioje. Todėl įmonėms reikia pradėti rengtis tam, kad projektai išeis į rinką, o po to taps nebereikalingi“, – mano „Carbon Tracker“ tyrimų direktorius Jamesas Leatonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius