Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl požeminių smūgių „Cuadrilla“ Didžiojoje Britanijoje sustabdė gręžimą hidraulinio ardymo būdu

Didžiosios Britanijos energetikos bendrovė „Cuadrilla“ dėl trečiojo per tris dienas požeminio smūgio buvo priversta sustabdyti gręžimo hidraulinio ardymo būdu darbus Lankašyro grafystėje.
Protestas prieš hidraulinį uolienų plėšymą
Protestas prieš hidraulinį uolienų plėšymą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Spalio 29 dienos popietę buvo užfiksuotas 1,1 balo pagal Richterio skalę smūgis, kuris buvo paskutinis ir stipriausias iš trijų, pranešė bendrovė.

„Kaip jau ne kartą sakėme, šis lygis yra kur kas žemesnis už tą, kurį galima pajusti ant paviršiaus ir kuris galėtų padaryti kokią nors žalą“, – nurodoma „Cuadrilla“ pranešime.

Darbai buvo sustabdyti 18 valandų. Antradienio vakare bendrovė bandys atnaujinti gręžimą.

Prieš dvi savaites „Cuadrilla“, siekianti išgauti skalūnų dujas, pirmą kartą nuo 2011 metų atnaujino gręžimą hidraulinio ardymo būdu Didžiosios Britanijos teritorijoje.

Naudojant hidraulinio ardymo metodą į uolienas, dirbtinai sukėlus didelį slėgį, įspaudžiamas vandens, smėlio ar dirbtinių kietų dalelių ir cheminių medžiagų mišinys, siekiant padidinti uolienų storymės laidumą ir produktyvumą. Ši technologija egzistavo ne vieną dešimtmetį, bet masiškai buvo pradėta naudoti tik praėjusio amžiaus pabaigoje.

Pasipiktinimas šiuo metodu kyla dėl nuodingo vandens, kuris užsilieka po hidraulinio ardymo proceso, todėl kai kurios valstybės technologijai įvedė apribojimus ir draudimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius