Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Derybos su „Gazprom“ kitą savaitę bus tęsiamos Maskvoje

Kitą savaitę į Maskvą išvyksta Lietuvos ekspertų derybų grupė, kuri tęs derybas su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.
„Gazprom“ pernai pardavė 8 proc. mažiau dujų.
„Gazprom“ / Reuters/Scanpix nuotr.

„Šią savaitę analizuojame visus pasiūlymus, su kuriais pasiūlymais sutinkam, dėl kokių pasiūlymų reikėtų diskutuoti, kuriems pasiūlymams nepritariam. Ateinančią savaitę pagal mano pavedimą turi ekspertų grupė išvykti į Maskvą ir, aišku, turi susiderinti prieš tai su „Gazprom“ atstovais ir pradėti derybų procesą“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Jis teigė negalintis pasakyti, kada Lietuvai ir „Gazprom“ pavyks galutinai susitarti ir pasirašyti susitarimą.

„Aš manau, kad būtų gerai, kad pavyktų susitarti, aš norėčiau, kad tai įvyktų, bet kol nepasibaigė derybos, tikrai negalėčiau šiandien garantuoti, kad bus toks galutinis rezultatas, bet aš manau, kad tai turėtų būti paskutinis derybų etapas. Nebus paprasta ir lengva. Mano pageidavimas, kai aš kalbėjausi su „Gazprom“ vadovybe, ekspertais, buvo toks, kad jau vreikalinga prieiti prie vienokių ar kitokių sprendimų“, – teigė ministras pirmininkas.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS sakė, kad į Maskvą vyksianti derybininkų delegacija šiuo metu dar sudaroma, o konkreti vizito data paaiškės kitos savaitės pradžioje. Pasak jos, kol kas aišku, kad delegacijoje bus premjero patarėja Irina Urbonavičiūtė ir energetikos ministro patarėjas Rimas Varkulevičius.

Lietuvos derybų grupei vadovauja energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius, o „Gazprom“ – koncerno valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius