-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Druskininkuose pradeda veikti pirmoji išdujinimo stotelė

Druskininkuose pradeda veikti laikinoji suskystintųjų gamtinių dujų išdujinimo stotelė. Šiuo metu vartotojai Druskininkuose už dujas moka daugiau, nei kitur Lietuvoje, nes kurortas nėra prijungtas prie visos šalies dujų sistemos. Iki šiol druskininkiečiai gamtines dujas gaudavo iš Baltarusijos, o infrastruktūrą valdančios privačios kompanijos nuolat didino kainą. Tai pirmoji stotelė Lietuvoje, panašios veikia Lenkijoje ir Estijoje.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / 123rf.com nuotr.

Į laikinąją suskystintų dujų stotelę dujos iš Klaipėdos bus atgabenamos autocisternomis, išdujinamos ir patiekiamos Druskininkų klientams. Laikinąją stotelę „Lietuvos energijos“ laikinojo skirstymo operatorius nuomoja iš „JetGas“. Pagal sutartį, bendrovė turės patiekti daugiau kaip 100 toną gamtinių dujų.

Stacionarią išdujinimo stotelę Druskininkuose planuojama įrengti kitų metų pabaigoje. Druskininkų miestui dujos tiekiamos ne per bendrą Lietuvos sistemą, o iš kaimyninio Gardino. Dujomis iš laikinosios išdujinimo stotelės pirmiausia ketinama aprūpinti du rajonus: Baltašiškes ir Senamiesčio.

Gamtinės dujos tiekiamos beveik 2,7 tūkst. privatiems ir 9 verslo klientams. Druskininkiečiai už gamtines dujas iki šiol mokėjo brangiau nei kitų miestų gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius