-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dujų prekyba per „Klaipėdos naftos“ SGD stotį susidomėjo 5 bendrovės

Norą prekiauti suskystintomis gamtinėmis dujomis (SGD) per bendrovės „Klaipėdos nafta“ mažos apimties skirstymo stotį ir vystyti šią rinką pareiškė penkios bendrovės. Iki lapkričio pabaigos ketinama pasirašyti penkerių metų susitarimą su geriausią kainą pasiūliusia bendrove. 
„Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“

„Klaipėdos nafta“ pranešė, kad mažos apimties SGD stoties pajėgumų rezervavimo konkursą paskelbė siekdama šios rinkos vystymui Baltijos regione, įskaitant Lenkiją, pasitelkti strateginį partnerį bei matydama susidomėjimą SGD stotimi.

„Pasiekę susitarimą, galėsime susitelkti į infrastruktūros operatoriaus veiklą, užsitikrinti nuolatinį pajamų srautą ir padengti šios infrastruktūros kapitalo ir operacinius kaštus. Tuo tarpu strateginis partneris bus atsakingas už SGD pardavimus ir rinkos vystymą“, – rašoma pranešime.

„Klaipėdos nafta“ pabrėžia, kad yra SGD terminalų operatorė, todėl SGD pardavimai, rinkos vystymas nėra pagrindinė jos veikla.

„Geriausios sinergijos tikimės pasiekti bendradarbiaudami su kompanijomis, turinčiomis šios srities kompetencijas, kontaktus rinkoje“, – aiškina „Klaipėdos nafta“.

SGD paskirstymo stotis yra antžeminis SGD terminalas. Ji skirta priimti SGD iš mažų dujovežių, jas laikinai saugoti bei perkrauti į autocisternas ar laivus.

Stotis uostamiestyje oficialiai atidaryta 2017 metų spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius