Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi dienas kilusios naftos kainos pasuko žemyn

Investuotojams vis nerimaujant dėl spartėjančio koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimo visame pasaulyje ir dėl jo poveikio „juodojo aukso“ paklausai, naftos kainos ketvirtadienį traukia žemyn.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

Sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumenko 0,13 JAV dolerio, arba 0,29 proc., iki 44,21 JAV dolerio už barelį.

O gruodžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) smuktelėjo 0,24 JAV dolerio, arba 0,57 proc., iki 41,58 JAV dolerio už barelį.

Trečiadienį „Brent“ pabrango 0,59 JAV dolerio, arba 1,4 proc., o WTI – 0,39 JAV dolerio, arba 0,9 procento.

Per ankstesnes dvi prekybos sesijas naftos kainos pakilo daugiau kaip 4 proc. ir jų augimą paskatino pranešimai apie sėkmingus iš karto kelių kuriamų vakcinų nuo koronaviruso tyrimus.

Tačiau ketvirtadienį kainos pasuko žemyn ir tai paskatino, be kita ko, pranešimai apie naujus apribojimus Niujorke, kuris per pirmąją bangą buvo tapęs pandemijos epicentru. Niujorko meras Billas de Blasio (Bilas de Blasijas) anksčiau šią savaitę paskelbė, kad nuo ketvirtadienio 1,8 tūkst. miesto viešųjų mokyklų vėl pereis prie nuotolinio mokymo.

Sergamumas COVID-19 Jungtinėse Valstijose apskritai tebedidėja, o mirčių nuo koronaviruso skaičius jau viršijo 250 tūkstančių.

„Dėl naujų apribojimų sumažės judumas ir užimtumas ir tai kelia nerimą rinkos dalyviams“, – pažymėjo finansinių paslaugų bendrovės „AxiCorp“ strategas Stephenas Innesas (Stivenas Inesas).

Naftą eksportuojančių valstybių organizacija (OPEC) ir jos partneriai – vadinamoji OPEC+ grupė – savo stebėsenos komiteto posėdyje anksčiau šią savaitę sutarė kol kas toliau vertinti paklausos ir pasiūlos naftos rinkoje 2020 metų ketvirtąjį ketvirtį būklę ir savo tolesnius veiksmus 2021 metais apsvarstyti per kitą OPEC ir ne OPEC šalių ministrų konferenciją, kurią planuojama surengti 2020 metų gruodžio 1 dieną.

Tuo tarpu agentūros „Bloomberg“ šaltiniai praneša, jog kartelyje vis daugėja nesutarimų ir, pavyzdžiui, Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) yra nepatenkinti kvotų paskirstymu ir svarsto galimybę pasitraukti iš OPEC+.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius