-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 20 /15:37

„E energija“ Telšių rajone stato 70 MW vėjo parką

Energetikos grupė „E energija“ Telšių rajone pradeda statyti 70 megavatų galios vėjo parką. 13-os jėgainių parką vystys grupės bendrovė „L-Vėjas“.
Vėjo jėgainės
Vėjo jėgainės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„E energija“ BNS komentavo, kad investicija į projektą sieks per 70 mln. eurų, jis bus finansuojamas akcininkų lėšomis bei banko paskola.

„Į projektą investuos „E energija“ bei „General Electric“ (GE), kurie kartu su „E energija“ valdys vėjo elektrinių projekto įmonės akcijas bei suteiks ir paskolos dalį (...) Planuojama, kad GE valdys iki 20 proc akcijų. Taip pat GE yra vėjo turbinų tiekėjas bei teiks jėgainių parko priežiūros paslaugas parkui pradėjus veikti“, – BNS pranešė bendrovė.

GE Registrų centre kol kas nėra registruota kaip projekto akcininkė.

Lietuvos bendrovė „Baltic Engineers“ pranešė, kad statybomis ji rūpinsis kartu su Škotijos „The Natural Power Consultants Limited“. Škotijos įmonei tai bus pirmasis statybų valdymo projektas Baltijos šalyse.

„Esame įgyvendinę jau keturis vėjo jėgainių parkus, bet šis išsiskiria tiek savo pažangumu, tiek dydžiu. Pavyzdžiui, bendras vienos jėgainės aukštis (su sparnais – BNS) bus apie 220 metrų, tuo metu Vilniaus televizijos bokšto kavinė yra įsikūrusi 165 metrų aukštyje. Toks dydis yra tiek technologinis, tiek ir logistinis iššūkis“, – sako „Baltic Engineers“ generalinis direktorius Darius Kvedaras.

Parke iškils naujos kartos 5 MW galios jėgainės, jas gamina „General Electric“ (GE). Tai vienos pažangiausių ir galingiausių žemyninių vėjo jėgainių rinkoje.

„Dėl pažangios turbinų technologijos Telšiuose bus galima itin efektyviai panaudoti vėjo galią“, – pranešime sakė „Natural Power“ statybų direktorius Ralph Spernagel.

„E energijos“ atstovai „Verslo žinioms“ kovą sakė, kad GE buvo pareiškusi norą dalyvauti projekte ir kaip akcininkė (apie 20 proc. akcijų), tačiau Registrų centre ji kaip akcininkė nėra įregistruota.

Registrų centro duomenimis, vienintelė „L-Vėjo“ akcininkė yra bendrovė „Green Charge“, o ją valdo verslininko Virginijaus Striogos kontroliuojama „E energija“ bei Ingos Baronienės ir Dainiaus Jurėno valdoma įmonė „New Energy Group“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius