-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eika Green Energy Fund“ investuoja 42 mln. eurų į saulės parkus Lietuvoje ir Kipre

Investicijų bendrovės „Eika Asset Management“ uždaro tipo fondas „Eika Green Energy Fund“, skirtas investicijoms į atsinaujinančios energetikos jėgaines ir technologijas Europos Sąjungoje pranešė, jog investuoja 42 mln. eurų į saulės parkus Lietuvoje ir Kipre.
Saulės parkas
Saulės parkas / Bendrovės nuotr.

„Saulės energetikos objektus galima išvystyti kur kas greičiau, nei vėjo ar vandens. Todėl atsižvelgiant į šios dienos elektros kainas ir paklausą, fondas siekia, kaip įmanoma greičiau pateikti elektros pirkėjams efektyvų būdą stabilizuoti elektros kainas ateinantiems 5-eriems metams“, – nutolusių saulės parkų investicijas grindžia „Eika Asset Management“ generalinė direktorė Viktorija Orkinė.

2023 metų pirmo ketvirčio pabaigoje pradės veikti pirmasis fondo valdomas saulės parkas Lietuvoje, Alytaus rajone Skirgailių kaime. 3,8 MW galios saulės parkas bus įkurtas 5,6 ha žemės sklype.

Tuo tarpu Kipre sudaryta preliminari pirkimo-pardavimo sutartis dėl daugiau nei 10 saulės parkų – 30 MW paketo pirkimo. Numatoma, kad pirmasis parkas čia atsidarytų 2023 metų antrąjį ketvirtį, o visi būtų baigti per 1,5 metų.

Į šiuos saulės parkus „Eika Asset Management“ planuoja investuoti daugiau nei 42 mln. eurų.

Pasak V. Orkinės, fondas šiuo metu taip pat svarsto įsigyti saulės parkų Lietuvoje, Latvijoje, Italijoje. Šiose šalyse ieškoma bendradarbiavimo formų su atsinaujinančios energetikos vystytojais, tai pat fondas yra nusimatęs galimybę investuoti į elektros kaupimo technologijas, tokias kaip baterijos, vandenilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius