Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ekvadoras rengiasi pasitraukti iš OPEC

Su finansinėmis problemomis susiduriantis Ekvadoras nusprendė sausį pasitraukti iš Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC). „Ši priemonė atitinka nacionalinės vyriausybės parengtą valstybės išlaidų mažinimo ir naujų pajamų kūrimo planą“, – paskelbė Energetikos ir neatsinaujinančiųjų gamtos išteklių ministerija.
Naftos gavyba Kalifornijoje
Naftos gavyba / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ekvadoras – mažiausias 13 valstybių vienijančio tarptautinio naftos kartelio narys – išgauna apie 530 tūkst. barelių naftos per dieną.

Tačiau vis nespartėjantis ekonomikos augimas ir didelis nedarbas prezidentą Leniną Moreno privertė imtis plataus užmojo reformų, kurios buvo įtrauktos į Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paramos programą.

Į OPEC Ekvadoras įstojo 1973 metais. Tačiau 1992 metais šalis pirmoji naftos kartelio istorijoje pasitraukė iš organizacijos, nes ji, kaip tuomet paaiškino Kitas, atsisakė padidinti šalies gavybos kvotą.

Visgi 2007 metais Ekvadoras vėl prisijungė prie naftos kartelio.

Ekvadoras „visada buvo konstruktyvus organizacijos narys ir palaikys su OPEC šalimis užmegztus ryšius“, pareiškė ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius