-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektrą Klaipėdos savivaldybės pastatui turėtų gaminti saulė

Ant Klaipėdos savivaldybės pastato stogo planuojama įrengti saulės elektrinę, jai tikimasi gauti valstybės paramą, pranešė naujienų portalas atviraklaipeda.lt.
Klaipėdos savivaldybė
Klaipėdos savivaldybė / Savivaldybės nuotr.

Elektrinės galia ir kaina bus apskaičiuoti rengiant paraišką Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA), portalui sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Anot jo, elektrinės įrengimui galima gauti iki 80 proc. vertės valstybės paramą. Paraiškos jai gauti rengimo paslaugą Klaipėdos savivaldybė už 1,5 tūkst. eurų pirko iš mažosios bendrijos „Strateginiai tyrimai ir konsultacijos“, rodo Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenys.

Penktadienį APVA paskelbus kvietimą įstaigoms ir organizacijoms vėjo ir saulės elektrinėms įsirengti ar įsigyti dalį elektrinės iš vystytojų, per kelias valandas sulaukta 123 paraiškų už visas skirtas 25 mln. eurų investicijas, nurodė agentūra.

Subsidija už vieną kilovatvalandės galios įrengtos ar įsigytos saulės elektrinės sieks 794 eurus, maksimalus paramos dydis vienai įstaigai gali siekti 1,45 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius