Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektros linijos nuo Kauno iki sienos su Lenkija studiją rengs britų kompanija

Lietuvai ketinant statyti milijardinės vertės antrą elektros jungtį į Lenkiją, linijos nuo Kauno iki Lietuvos ir Lenkijos sienos per Marijampolę studiją rengs Didžiosios Britanijos inžinerinių ir dizaino paslaugų įmonė „URS Infrastructure and Environment“ filialas Lietuvoje.
Lietuvos elektros perdavimo tinklas
Lietuvos elektros perdavimo tinklas / Litgrid nuotr.

Bendrovė „Ligrid“ ir „URS Infrastructure and Environment“ rugpjūtį pasirašė 60 tūkst. litų vertės studijos rengimo sutartį, nurodoma centriniame viešųjų pirkimų portale.

Konkurse taip pat dalyvavo „Taem urbanistų“ ir „Infraplano“ konsorciumas (kaina – 103 tūkst. litų), „Sweco Lietuva“ (117 tūkst. litų) ir „Ardynas“ (302 tūkst. litų).

Priklausomai nuo pasirinkto scenarijaus, projektas kainuotų nuo 435 mln. iki 622 mln. eurų

„Litgrid“ atstovė spaudai Vilija Railaitė BNS sakė, kad studijosrengėjai turės atlikti priešprojektinę galimybių studiją, kuri nustatys naujos elektros perdavimo linijos nuo Kauno iki Lietuvos ir Lenkijos sienos trasos alternatyvas, tai yra, ar apskritai linija tame regione yra įgyvendinama, kokiomis trasomis o būtų įmanoma ją tiesti.

„Sprendimai dėl konkrečios trasos būtų priimami, tik išnagrinėjus visas priešprojektinėje studijoje pristatytas alternatyvas“, – BNS sakė V.Railaitė.

Skelbta, kad studijos rengėjas, be kita ko, turės įvertinti galimą linijos trasos sąsają su planuojamu dujotiekiu tarp Lietuvos ir Lenkijos bei „Rail Baltica“ ir „Via Baltica“ trasomis.

Priklausomai nuo pasirinkto scenarijaus, projektas kainuotų nuo 435 mln. iki 622 mln. eurų (nuo 1,5 mlrd. iki 2,146 mlrd. litų).

Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimo su ES tinklais projektas įtrauktas į Europos Komisijos (EK) patvirtintą 250 svarbiausių energetikos infrastruktūros projektų sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius