Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektros rinkos barometras: didesnė gamyba Lietuvoje mažino kainą

Praėjusią savaitę elektros kainos Baltijos šalyse išliko skirtingos, tačiau pastebėta ir panašumų, kurių pastarąjį mėnesį nebuvo matyti. Nors Lietuvoje ir Latvijoje kaina mažėjo, o Estijoje augo, kainų svyravimai visose šalyse buvo vienodi – nuo 23,07 EUR/MWh iki 80,07 EUR/MWh.
Elektros laidai
Elektros laidai / BFL nuotr.

Didesnė gamyba – mažesnė kaina

Vidutinė elektros kaina Lietuvoje ir Latvijoje sumažėjo 3 proc. iki 49,79 EUR/MWh, lyginant su ankstesne savaite. Kaina krito dėl 26 proc. didesnės elektros generacijos Lietuvoje. Tuo tarpu Estijoje ji išaugo 5 proc. iki 36,05 EUR/MWh, o jos didėjimui įtakos turėjo toks pat – 5 proc. – kainos augimas Suomijoje.

Pralaidumai veikė pilnu pajėgumu

Elektros perdavimo jungtis tarp Suomijos ir Estijos ketvirtą savaitę iš eilės veikė pilnu pajėgumu – 998 MW, o tai lėmė, kad minėtose šalyse elektros kaina visą laiką – 100 proc. valandų – buvo vienoda. Tuo tarpu Baltijos valstybėse kaina vienoda buvo 24 proc. valandų, lyginant su 22 proc. ankstesnę savaitę.

Lietuva išliko importo lyderė

Praėjusią savaitę Baltijos šalių elektrinės pagamino 75 proc. reikalingos elektros. Tačiau Lietuva išliko daugiausiai elektros importuojančia Baltijos šalimi – importuota 73 proc. elektros. Tuo tarpu Latvija importavo 27 proc., o Estija pagamino 34 proc. daugiau elektros nei suvartojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius