Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektros tiekėjų pasirinkimui lieka tik keli mėnesiai, gyventojų klausimams – speciali telefono linija

Gyventojus, patenkančius į pirmąjį elektros tiekėjo pasirinkimo etapą, artimiausiu laiku pasieks priminimai, kad jiems būtina dar šiemet pasirinkti elektros tiekėją. Šį pasirinkimą šiemet turi padaryti daugiausiai elektros energijos vartojantys gyventojai - virš 420 kWh/mėn. arba pinigais – virš 60 eurų/mėn. Pasirinkimą vartotojai turi padaryti iki šių metų gruodžio 10 d.
Elektra
Elektra / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Elektra

Šiuo metu, daugiau nei 12-kai tūkst., iš beveik 100 tūkst. nekilnojamojo turto objektų, patekusių į pirmąjį tiekėjo pasirinkimo etapą, gyventojai jau parinko nepriklausomą elektros tiekėją.

„Jau daugiau nei dešimtadaliui pirmojo etapo nekilnojamojo turto objektų nuo naujų metų elektrą tieks nepriklausomi elektros tiekėjai. Matome žmonių susidomėjimą, juos informuojame ir tikime, kad jie, gavę labiausiai jų lūkesčius atliepiantį elektros tiekėjo pasiūlymą, netruks pasirinkti tinkamiausią teikėją savo namams ar kitam turimam nekilnojamajam turtui. Šiam pasirinkimui belieka vos keli mėnesiai, todėl jau artimiausiu metu pirmojo etapo dalyvius informuosime papildomai, apie tai ką jiems reikėtų padaryti, nelaukiant paskutinės pasirinkimo dienos“, sako AB „Elektros energijos skirstymo operatorius“ (toliau – ESO) Paslaugų tarnybos vadovas Renaldas Radvila.

Nors elektros tiekėjo pasirinkimo procesas įsibėgėjo ir daliai vartotojų nekyla sunkumų renkantis tiekėją, daliai jų, vis dar kyla klausimų dėl elektros tiekėjų pasirinkimo proceso. Kai kurie vartotojai dar nėra tikri ar jie apskritai patenka į pirmąjį etapą. Todėl ESO, vykdydamas sutartis su vartotojais ir būdamas visuomeninio tiekimo sutarties šalis, paštu, el. laiškais ir/arba sms papildomai informuos gyventojus apie vykstantį pokytį dėl visuomeninio elektros energijos tiekimo. Ypač – patenkančius į pirmąjį pasirinkimo etapą. Vartotojams bus pateikta informacija apie visuomeninio elektros tiekimo monopolinių sąlygų atsisakymą, sudarant galimybę laisvai rinktis nepriklausomą elektros tiekėją.

Elektros rinkos liberalizavimo proceso metu buvo aktyviai diskutuojama su asmens duomenų apsaugos priežiūros institucija – Valstybine duomenų apsaugos inspekcija, siekiant užtikrinti tinkamą asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų įgyvendinimą šio svarbaus Lietuvai elektros tiekimo rinkai pokyčio metu.

„Taip jau susiklostė, kad po didelio masto informacinių pranešimų siuntimo Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija neretai sulaukia skundų ir paklausimų dėl galimai neteisėto fizinių asmenų kontaktinių duomenų naudojimo. Suprasdami, jog ESO, būnant sutarties su vartotoju šalimi, tenka pareiga informuoti vartotoją apie sutarčių vykdymą ir su tuo susijusius sutarties pasikeitimus, bei atsižvelgdami į ESO pastangas tinkamai įgyvendinti su asmens duomenų apsauga susijusių reikalavimų laikymąsi, tikimės, kad šiuo atveju galimų nusiskundimų iš vartotojų pavyks išvengti“, sako Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktorius Raimondas Andrijauskas.

Atkreiptinas dėmesys, kad vartotojui gavus elektros tiekėjų pasiūlymą (elektroniniu laišku ar telefonu) būtina atidžiai susipažinti su tiekėjo atsiųsta informacija, palyginti su kitų tiekėjų teikiamais pasiūlymais, nuodugniai perskaityti tiekėjo siūlomą sutartį ir tik tada priimti galutinį sprendimą.

Jei, dėl įvairių aplinkybių, gyventojai nepasirinktų tiekėjo, jie nuo 2021 m. sausio mėnesio taptų garantinio tiekimo paslaugos, kurią teiktų ESO, naudotojais. Garantinio tiekimo paslauga – tik laikinas sprendimas vartotojams, ne tik dėl ketvirtadaliu didesnės elektros kainos, bet ir kas mėnesį perskaičiuojamos kainos bei pačios paslaugos ribotos trukmės. Galiausiai gyventojas, patenkantis į pirmąjį etapą, per 6 mėn. vis vien turės pasirinkti nepriklausomą elektros tiekėją. Tad, gyventojams nereikėtų atidėlioti sprendimo ir verta dar šiemet iki 2020 m. gruodžio 10 d. pasirinkti elektros tiekėją savo namams ar turimam nekilnojamajam turtui.

Į pirmąjį etapą patekę gyventojai elektros tiekėją turi pasirinkti iki gruodžio 10 d.

Į pirmąjį etapą patekę gyventojai elektros tiekėją turi pasirinkti iki gruodžio 10 d. Šiuo metu savo paslaugas teikia 5-i elektros rinkos žaidėjai. Apie juos ir informaciją apie visuomeninio elektros tiekimo monopolinių sąlygų atsisakymą sudarant galimybę laisvai rinktis, galima rasti svetainėje pasirinkitetiekeja.lt arba paskambinus telefonu 8-626-55565.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius