-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektros vartotojai ir toliau rems elektros gamintojus: nustatyta 7 ct/kWh viršijanti VIAP kaina

Elektros vartotojai elektros gamintojus kitais metais rems šiek tiek mažiau nei pernai - nustatyta beveik 2,5 ct/kWh mažesnė Viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) kaina, pranešė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.
Elektrikai vilnietei elektrą atjungė tik dėl to, kad keletą metų negalėjo patekti į jos butą ir patikrinti ten esančių skaitiklių.
Elektros vartotojai ir toliau rems elektros gamintojus: nustatyta 7 ct/kWh viršijanti VIAP kaina / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vyriausybei 2013 m. lapkričio 20 d. nustačius VIAP teikėjus ir paslaugų teikimo apimtį 2014 metams, Komisija baigė formuoti 2014 metų VIAP biudžetą ir nustatė 7,141 ct/kWh VIAP kainą. Atitinkamai pakoreguota ir anksčiau nustatyta  elektros energijos visuomeninės kainos viršutinė riba.

VIAP lėšos skiriamos remti ir skatinti vietinę gamybą iš atsinaujinančių energetikos išteklių, kogeneracinėse ir termofikacines jėgainėse, elektrinėse, kuriose gaminama elektros energija tiekimo saugumui ir energetikos sistemos rezervams užtikrinti, strateginiams objektams, susijusiems su energetinio saugumo didinimu, finansuoti, užtikrinti atominės energetikos saugumą, atliekų saugojimui ir laidojimui (Ignalinos AE) finansuoti, taip pat elektros energetikos sistemos saugiam ir patikimam funkcionavimui užtikrinti. 

2014 metų VIAP
2014 metų VIAP

2013 metų VIAP kaina viršijo 9,4 ct/kWh.

Vyriausybei priėmus sprendimą, kad reguliuojamų elektros energijos vartotojų poreikis turi būti užtikrinamas taip pat ir remtina elektros energija, Komisija perskaičiavo elektros energijos įsigijimo kainą, kuri 2014 metams bus 16,85 ct/kWh. 

Elektros kainos struktūra
Elektros kainos struktūra

Pakeitus VIAP ir elektros energijos įsigijimo kainą, atitinkamai keičiasi ir elektros energijos visuomeninės kainos viršutinė riba buitiniams vartotojams, perkantiems elektros energiją iš vidutinės ir žemos įtampos tinklų.  Pasikeitus visuomeninės kainos viršutinei ribai, AB LESTO turi pateikti Komisijai patikrinti pakeistas visuomenines elektros energijos ir persiuntimo kainas bei jų taikymo tvarkas. Komisija planuoja skubos tvarka skelbti posėdį 2013 m. lapkričio 27 d. ir priimti sprendimą dėl keičiamų kainų reguliuojamiems vartotojams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius