Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius: derybos su „Gazprom“ vyksta konstruktyviai

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius sako, kad Lietuvos derybos su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“ dėl dujų sektoriaus pertvarkos vyksta konstruktyviai, dėmesį sutelktus į konkrečius klausimus, kaip atskirti perdavimo ir tiekimo veiklas.
Jaroslavas Neverovičius
Jaroslavas Neverovičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Briuselio žurnalistams Vilniuje pristatydamas Lietuvos energetikos situaciją ir pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) prioritetus, ministras sakė sveikinantis „Gazprom“ poziciją nebesipriešinti vadinamojo Trečiojo energetikos paketo įgyvendinimui.

„Kalbant apie Trečiąjį energetikos paketą ir derybas dėl atskyrimo, turiu pasakyti, kad diskusijos vyksta labai specifiškai, konkrečiai ir konstruktyviai. Tai sveikintinas pokytis lyginant su pradžia“, – ketvirtadienį sakė ministras.

„Nematome pasipriešinimo atskyrimo įgyvendinimui iš mūsų partnerių pusės, ir tai taip pat sveikintinas pozicijos pasikeitimas. Mes diskutuojame dėl praktinių klausimų, kaip įgyvendinti atskyrimą“, – sakė J.Neverovičius.

Lietuvoje įgyvendinus dujų sektoriaus atskyrimo reformą magistraliniai dujotiekiai atiteks nuo „Lietuvos dujų“ atskiriamai naujai įmonei. Vienintelis Lietuvos dujų tiekėjas „Gazprom“ dabar turi 37 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius