Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Energijos tiekimas“ žengia į Latvijos, Estijos rinkas

Elektros gamybos grupės „Lietuvos energija“ antrinė įmonė „Energijos tiekimas“, kuri yra didžiausia Lietuvos elektros rinkos dalyvė, žengia į Latvijos ir Estijos rinkas, rašo Latvijos naujienų portalas „news2biz“.
Elektra
Elektra / BFL nuotr.

„Ką tik užregistravome juridinį asmenį Latvijoje ir per kelias dienas tą patį padarysime Estijoje. Tiekimo licenciją Estijoje jau gavome, bet visas registracijos ir licencijavimo procesas užims šiek tiek laiko, taigi manome, kad šiose dviejose rinkose aktyviai dalyvauti pradėsime šių metų antrąjį pusmetį“, – pareiškė „Energijos tiekimo“ vadovas Algirdas Juozaponis.

Įmonė žengti į naujas rinkas planuoja, pasinaudodama Lietuvos rinkoje turima klientų baze.

„Tarp mūsų klientų Lietuvoje yra visame regione veikiančių įmonių, pavyzdžiui, degalinių tinklas „Lukoil“, telekomunikacijų įmonė „Tele2“ ir „Swedbank“. Kai kurie iš šių klientų teiravosi dėl bendradarbiavimo visame regione, taigi dabar mes pagaliau turėsime, ką jiems pasiūlyti“, – sakė A.Juozaponis.

„Energijos tiekimo“ klientų sąraše taip pat yra „Iki“ tinklą valdanti „Palink“, kuri taip pat veikia Latvijoje, alaus darykla „Volfas Engelman“, kurios Suomijos savininkai taip pat turi gamyklas Latvijoje ir Estijoje, izoliacijos gamintoja „Paroc“ ir trąšų gamintoja „Achema“.

Baltijos šalyse „Elektros tiekimas“ kol kas veiks su Lietuvoje naudojamu prekės ženklu.

A.Juozaponis pažymėjo, kad trijų Baltijos šalių elektros rinkos šiek tiek skiriasi.

„Lietuvoje ir Estijoje konkurencija aršesnė, nes šiose šalyse jau veikia elektros energijos biržos ir jos yra „Nord Pool Spot“ rinkos dalis. Biržos buvimas Lietuvoje ir Estijoje reiškia, kad mažesni nepriklausomi tiekėjai gali lengviau įsigyti elektros energiją, nes išsiderėti geras kainas iš stambių elektros energijos gamintojų visose rinkose yra sunkiau. Latvijoje elektros energijos birža pradės veikti 2013 metų viduryje – kaip tik tuo laiku, kai mes ateisime“, – sakė „Energijos tiekimo“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius