-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES ieškant dujų tiekimo alternatyvų, Kataras Ispanijoje investuos dar 5 mlrd. JAV dolerių

Kataras trečiadienį – antrąją emyro Tamimo bin Hamado Al-Thani valstybinio vizito Madride dieną – pareiškė planuojantis Ispanijoje investuoti papildomus 5 mlrd. JAV dolerių.
Dujotiekis
Dujotiekis / 123RF.com nuotr.

„Su Ispanija sutartų investicijų įvairiuose sektoriuose apimtis sudaro 5 mlrd. JAV dolerių“, – pareiškė Kataro užsienio reikalų ministras Mohammedas bin Abdulrahmanas Al-Thani pranešime, kurį tviteryje paskelbė jo ministerija.

Nei Ispanija, nei Kataras nenurodė, kada ar kokiuose sektoriuose bus investuota ši suma, kuri yra lygi maždaug 4,75 mlrd. eurų.

„Kataras mūsų šalyje ateinančiais metais investuos beveik 5 mlrd. eurų“, – per verslo susitikimą su Kataro delegacija pareiškė Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas.

Ispanijos vyriausybės duomenimis, prieš pandemiją Kataro investicijos šalyje sudarė 2,67 mlrd. eurų ir šalis didžiausių investuotojų Ispanijoje sąraše užėmė 24-ą vietą.

Kataro lėšos iki šiol buvo visų pirma investuojamos civilinės aviacijos, statybos, energetikos ir ryšio sektoriuose.

Pasak naujienų agentūros AFP šaltinio Ispanijos vyriausybėje, Ispanija ir Kataras trečiadienį turėtų pasirašyti daugiau nei dešimt prekybos sutarčių, visų pirma susijusių su energija, nes Madridas po Rusijos invazijos į Ukrainą siekia diversifikuoti savo dujų tiekimo šaltinius.

Kataras, kurio turimos gamtinių dujų atsargos yra trečios pagal dydį pasaulyje ir kuris yra vienas iš trijų didžiausių pasaulyje suskystintų gamtinių dujų (SGD) eksportuotojų, didžiausių Ispanijos gamtinių dujų tiekėjų reitinge šiuo metu užima penktą vietą, nusileisdamas Jungtinėms Valstijoms, Alžyrui, Nigerijai ir Egiptui.

Balandį Katarui teko 4,4 proc. viso Ispanijos dujų importo ir Ispanijos vyriausybė tikisi, kad ši dalis galėtų padidėti.

Europos valstybės siekia mažinti priklausomybę nuo rusiškų energijos išteklių ir vis aktyviau ieško kitų gamtinių dujų tiekimo šaltinių, o SGD galima lengvai atsigabenti laivais iš tokių šalių kaip Kataras ar Jungtinės Valstijos.

Baigęs vizitą Madride, Kataro lyderis apsilankys Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Slovėnijoje ir Šveicarijoje, kur dalyvaus gegužės 22–26 dienomis Davose vyksiančiame Pasaulio ekonomikos forume.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius