Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES palaimino dujų milžinų „Linde“ ir „Praxair“ susijungimą

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį patvirtino Vokietijos pramoninių dujų milžino „Linde“ ir JAV bendrovės „Praxair“ susijungimą, įmonėms sutikus nusileisti Briuselio konkurencijos prižiūrėtojų reikalavimams.
Vokietijos pramoninių dujų milžinė „Linde“
Vokietijos pramoninių dujų milžinė „Linde“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie 68 mlrd. eurų vertės sandorį pirmą kartą buvo paskelbta 2016 metų gruodį. Susijungusios įmonės sukurtų didžiausią deguonies, helio, anglies dioksido ir kitų dujų gamintoją, kuris pralenks prancūzų „Air Liquide“.

Tačiau sandoris abejonių sukėlė reguliuotojams abiejose Atlanto vandenyno pusėse.

„Pasaulyje yra labai mažai įmonių, kurios galėtų tiekti visas šias dujas. Šiuo sprendimu mes užtikriname, kad „Praxair“ ir „Linde“ susijungimas Europoje nepadidins rinkos koncentracijos, o klientai toliau gaus naudos iš konkurencijos šiose rinkose“, – pranešime sakė ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager.

Briuselis nuodugnų sandorio tyrimą pradėjo vasario mėnesį.

Bendrovės anksčiau šiais metais paskelbė sutikusios parduoti amerikiečių bendrovės dujų verslą Europoje įmonei iš Japonijos.

Tačiau anksčiau šį mėnesį „Praxair“ paskelbė, kad JAV konkurencijos reguliuotojai bendrovės paprašė atsikratyti dar daugiau aktyvų.

„Praxair“ ir „Linde“ sandorio užbaigimo terminą nustatė spalio 24 dieną.

Jei sandoris žlugtų, tai būtų jau antras kartas, kai įmonėms nepavyksta sujungti jėgų. Ankstesnį bandymą 2016 metais sužlugdė nesutarimai dėl to, kas turėtų užimti aukščiausius postus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius