-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 02 /11:17

ESO: Saulės elektrinių šiemet įrengta daugiau nei per 3 metus

Šiemet Lietuvoje saulės elektrinių įrengta ir prijungta prie tinklų daugiau nei per pastaruosius trejus metus, o tai lėmė paprastesnė ir greitesnė tvarka, pranešė elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).
Saulės jėgainės
Saulės jėgainės / 123rf.com

„Klientams nebereikia pateikti leidimo plėtoti elektros gamybos pajėgumus ir leidimo gaminti. Tai leido sutrumpinti ne tik procedūrų laiką, bet ir prijungimo trukmę“, – pranešime sakė ESO Tinklų vystymo tarnybos vadovas Ovidijus Martinonis.

Gegužę-lapkritį prijungta per 1,8 tūkst. saulės elektrines įsirengusių klientų, tuo metu per 2015-2018 metus – apie 1,1 tūkst.

Nuo spalio visi gaminantys vartotojai gali įsirengti iki 500 kilovatų (kW) galios saulės elektrines, o iki 30 kW galios elektrinėms nebereikia beveik jokių leidimų.

Daugiabučių gyventojai nuo spalio taip pat gali lengviau įsirengti saulės elektrines bei gaminti elektrą nuotoliniu būdu. Nuo kitų metų jie galės pretenduoti ir į ES paramą, kokią dabar gauna individualių namų savininkai.

Spalį startavo ir visiems šalies namų ūkiams prieinama nutolusių saulės jėgainių platforma „Ignitis saulės parkai“.

Nuo liepos pradžios taip pat pradėtas taikyti diferencijuotas elektrinių prijungimo prie elektros tinklų mokestis. Iki tol visą mokestį mokėjo visi saulės elektrines įsirengiantys vartotojai.

Be to, nuo 100 megavatų (MW) iki 200 MW padidinta gaminančių vartotojų leidžiamų įsirengti elektrinių suminė galia paskirstant po 100 MW buitiniams ir nebuitiniams vartotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius