Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ESO skelbia, kad dujų brangimą vartotojams sušvelnino rezervas

Valstybės valdomos grupės „Lietuvos energija“ bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) pasiūlė dujų skirstymo kainas 2019 metams mažinti, panaudojant įmonės 2014-2016 metais sukauptą rezervą – 3,2 mln. eurų. 
Elektra ir dujos kitąmet bus brangesni
Elektra ir dujos kitąmet bus brangesni / „Lietuvos energijos“ nuotr.

Pasak ESO Visuomeninio tiekėjo departamento direktoriaus Ramūno Kiaulėno, šis rezervas sukauptas dėl efektyvesnio įmonės valdymo tuo laikotarpiu.

„ESO pasiūlė papildomai sumažinti skirstymo kainas nei buvo siūlyta prieš tai. Tas rezervas buvo suformuotas iš 2014-2016 metų, tiesiog prieš tai buvo nuspręsta tą rezervą išdėlioti per ilgesnį laikotarpį. Šiuo atveju dabar, matydami visą situaciją ir siekdami didesnio kainų stabilumo, pasiūlėme to rezervo kitąmet realizuoti daugiau“, – žurnalistams penktadienį sakė R. Kiaulėnas.

Jis pripažino, kad dėl tokio sprendimo sukaupto rezervo ateityje liks mažiau.

ESO penktadienį informavo, kad atsižvelgė į galimą didelį kainų augimą ir sumažino skirstymo kainą, koreguodama bendrovės pajamas.

„Įvertinus susidariusią situaciją dėl galimo galutinės dujų kainos buitiniams vartotojams augimo, priimtas sprendimas atnaujinti skirstymo kainas, sumažinant skirstymo paslaugos pajamų lygį 3,2 mln. eurų korekcija“, – per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė ESO.

Operatorius teigia, kad rezervas susidarė dėl efektyvesnės bendrovės veiklos.

Pasak ESO, atnaujintos skirstymo kainos, palyginti su dabartinėmis, mažėja 1-17,1 proc., o vidutinė kaina mažėja 11,2 proc. iki 4,9 euro už megavatvalandę.

Skirstymo kaina yra viena iš galutinės dujų kainos sudedamųjų dalių.

Kainų komisija penktadienį patvirtino, kad gamtinės dujos buitiniams vartotojams nuo sausio brangs 7 centais už kubą, arba 12-18 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius