-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Estai vis dar renkasi vietą SGD terminalui

Estijos premjerui šią savaitę pareiškus, kad kol kas nenuspręsta, kur bus regioninis suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas, naftos terminalų valdytojos Estijos „Vopak“ vadovas Arnoutas Lugtmeijeris pareiškė, kad šalia Talino esantis Mugos uostas išlieka tinkamiausia vieta tokiam terminalui.
Klaipėdoje pirmą kartą pakraunamas SGD dujovežis
Klaipėdoje pirmą kartą pakraunamas SGD dujovežis / LDT nuotr.

Pasak A.Lugtmeijerio, SGD terminalas Mugos uoste turi privalumų ir yra tinkamas būsimam Baltijos šalių ir Suomijos regioniniam SGD terminalui

„Baltijos šalys yra pasirengusios įvertinti padėtį vyriausybiniu lygmeniu ir apsvarstyti, kokia vieta ir sprendimas būtų geriausi regioniniam terminalui. Kaip neseniai sakė ministras pirmininkas Juris Ratas, turi būti įvardintas ekonomiškai tinkamiausiai ir ilgalaikis sprendimas, kalbant apie regioninį SGD terminalą“, – pranešime spaudai sakė „Vopak“ vadovas.

Lietuvos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis Baltijos šalių vyriausybių vadovų susitikime antradienį išreiškė nuomonę, kad SGD terminalas Klaipėdoje atitinka viso regiono poreikius. Tačiau Estijos premjeras tuomet sakė, kad niekas dar nenuspręsta.

A. Lugtmeijeris teigė, kad Mugos uostą kapi geriausią pasirinkimą 2015 metais patvirtino ir Baltijos energijos rinkos jungčių plano analizė, kai Talino SGD terminalas buvo pripažintas antru geriausiu po nutraukto Suomijos Finngulfo projekto.

Pirmąjį SGD terminalo Mugos uoste statybų etapą ketinama pradėti šiais metais, o regioninis terminalas būtų statomas vėliau. „Vopak“ ketina teikti paraišką projekto finansavimui pagal Europos infrastruktūros tinklų priemonę (Connecting Europe Facility).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius