Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija ir Latvija pasirašė dokumentą dėl vėjo jėgainių parko Rygos įlankoje

Estija ir Latvija pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą dėl bendro vėjo jėgainių parko Rygos įlankoje projekto vystymo.
Vėjo jėgainės
Asociatyvi nuotrauka: vėjo jėgainės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dokumentą parašais patvirtino Estijos ekonomikos ir komunikacijų ministras Taavi Aas ir Latvijos ekonomikos ministras Janis Vitenbergas.

Estijos ministras pabrėžė, kad tokio dokumento pasirašymas suteikia galimybę prašyti finansavimo iš Europos Sąjungos fondo tarpvalstybiniams projektams.

„Sutinku su Estijos nuomone, jog bendru projektu pasieksime didesnį efektyvumą mažesnėmis sąnaudomis. Memorandumas yra pirmas žingsnis rengiant projekto išlaidų ir pajamų analizę, o vystytoją rasime viešo konkurso būdu“, – pažymėjo Latvijos ministras.

Savo ruožtu T.Aas išreiškė įsitikinimą, kad šis projektas palengvins investicijų pritraukimą į kitus vėjo jėgainių parkus jūroje – Estija planuoja turėti tris tokius parkus savo teritoriniuose vandenyse.

Estija ir Latvija kartu atliks tyrimą, kad nustatytų geriausią vietą vėjo jėgainių parko jūroje statybai, atsižvelgiant į vyraujančius vėjus bei jų stiprumą, aplinkosaugos aspektus ir kitus veiksnius. Jį baigus ir gavus būtinus leidimus, bus skelbiamas rangovų konkursas.

Planuojama parko galia – iki 1000 megavatų. Jis per metus gamintų iki 3,5 teravatvalandės elektros energijos, o tai sudaro apie penktadalį dabartinio metinio jos poreikio Estijoje ir Latvijoje.

Projektą, kurio išlaidas ir naudą šalys dalinsis po lygiai, tikimasi užbaigti 2030 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius