-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estiją ir Suomiją sujungs dujotiekis, kurį finansuos ES 

Estija ir Suomija penktadienį pasirašė projekto „Balticconnector“, kurio tikslas – sujungti Estijos ir Suomijos gamtinių dujų perdavimo sistemas, bendro Europos Sąjungos finansavimo sutartį, pranešė Estijos vyriausybė spaudos tarnyba.
Suomijos-Estijos dujotiekis
Suomijos-Estijos dujotiekis

Dokumentą Briuselyje parašais patvirtino Estijos valstybės valdomos perdavimo tinklų operatorės „Elering“, Suomijos valstybės įmonės „Baltic Connector“, Inovacijų ir tinklų vykdomosios agentūros („Innovation and Networks Executive Agency“, INEA) vadovai, ceremonijoje dalyvaujant Estijos vyriausybės vadovui Taaviui Roivui, Suomijos premjerui Juhai Sipilai ir Europos Komisijos vadovui Jeanui-Claude'ui Junckeriui.

„Estijos ir Suomijos dujotiekių sistemų sujungimas reiškia, kad Estija, importuodama dujas iš Rusijos ir Lietuvos, galės jomis prekiauti ir su Suomija. Šis projektas padidins Estijos aprūpinimo dujomis patikimumą, turės teigiamos įtakos jų kainoms“, – pareiškė Estijos premjeras.

Be to, jo žodžiais, šis projektas sumažins energijos išteklių naudojimo politiniais tikslais galimybes.

Bendra projekto kaina siekia 250 mln. eurų, iš jų 187,5 mln. eurų padengs Europos Sąjunga.

Pagal „Balticconnector“ projektą, iki 2020 metų Estijos ir Suomijos gamtinių dujų tinklus sujungs 150 kilometrų ilgio dujotiekis. Daugiau kaip pusė jo – 80 kilometrų – bus nutiesta jūros dugnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius