-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Estija, Latvija ir Suomija sieks harmonizuoti savo regionines dujų rinkas

Estijos, Latvijos ir Suomijos gamtinių dujų perdavimo sistemų operatoriai „Elering“, „Conexus Baltic Grid“, „Gasum“ ir „Baltic Connector“ pasirašė susitarimo memorandumą dėl klausimų, kuriuos reikės išspręsti, jeigu šalys nuspręstų ateityje harmonizuoti regionines dujų rinkas.
Dujotiekio sistemos dalis
Dujotiekio sistemos dalis / 123rf.com nuotr.
Temos: 3 Latvija Suomija Dujos

Pasak Estijos dujų perdavimo sistemos operatorės „Elering“, susitarimo memorandume nustatyti klausimai, kuriuos reikės išspręsti, jeigu Baltijos šalys ir Suomija nuspręstų ateityje siekti rinkų integracijos, kuriai reikės atskiro politinio susijusių šalių sprendimo. Estija ir Latvija jau yra užsibrėžusios tikslą nuo 2020 metų pradžios visiškai integruoti savo dujų rinkas.

Susitarimo memorandume raginama bendrą Estijos, Latvijos ir Suomijos gamtinių dujų regioną sukurti iki 2022 metų.

Pirmuosius Baltijos šalių ir Suomijos dujų rinkų harmonizavimo žingsnius bus galima žengti 2020 metais, kai dujotiekis „Balticconnector“ sujungs Estijos ir Suomijos dujų rinkas. O iki tol perdavimo sistemų operatoriai, reguliariai rengdami diskusijas, galės ieškoti naujų galimybių bendradarbiauti regione kuriant švaresnes ir veiksmingas dujų rinkas.

Perdavimo sistemų operatoriai susitarimo memorandumą pasirašė siekdami parodyti, jog ateityje nori tęsti bendradarbiavimą ir gerinti savo atitinkamų nacionalinių dujų rinkų veikimą bei užtikrinti, kad dujos būtų konkurencinga alternatyva pramonės ir transporto naudotojų segmentuose.

Memorandumas yra atviras ir jame numatyta, kad vėliau prie diskusijų galėtų prisijungti kiti gamtinių dujų perdavimo sistemų operatoriai.

Remdamiesi penktadienį pasirašytu dokumentu, perdavimo sistemų operatoriai tęs dialogą dėl glaudesnio tarpusavio bendradarbiavimo siekiant gerinti esamų nacionalinių rinkų veikimą ir sukurti pagrindą galimos tolesnės rinkų integracijos svarstymui ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius