Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos „Elenger“ iki rudens per Klaipėdą importuos tris SGD krovinius

Estijos energetikos grupė „Elenger“ („Eesti Gaas“) iki rudens importuos 10 suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) krovinių, iš jų trys – per Klaipėdą, septynis – per Suomijos Ingos uoste sausį pradėjusį veikti SGD terminalą, pranešė bendrovė. Bendra visų krovinių apimtis sieks 10 teravatvalandžių (TWh).
Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas
Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Dešimt krovinių, išdėstytų pagal metinius regiono šalių poreikius, leidžia jaustis saugiai ir tikėtis, kad dujų kaina išliks stabili“, – pranešime teigė „Elenger Lietuvos“ vadovas Marius Kairys.

Įmonė pranešė, kad dar du jos užsakyti laivai į Klaipėdą atplauks kovą, septyni dujovežiai į Ingos terminalą – pavasarį ir vasarą.

Pernai „Elenger“ per Klaipėdos uostą atsigabeno penkis didelius SGD krovinius, du iš jų – gegužę ir birželį – įmonė įsigijo kartu su Lenkijos bendrove „PGNiG“. Vienas iš trijų per Klaipėdą numatytų importuoti bendrovei skirtų krovinių buvo atgabentas šių metų sausį.

Mažąjį „Klaipėdos naftos“ SGD terminalą „Elenger“ pradėjo nuomotis dar 2017 metais – iš jo dujas ji gabena specialiais vilkikais ir tiekia jas laivams bei autonomines sistemas turintiems vartotojams.

2019 metais pasirašyta sutartis su „Klaipėdos nafta“ dėl „Independence“ rezervavimo ir dujų tiekimo vamzdynais.

„Elenger“ grupė veikia Suomijoje, Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje. 2021 metais grupės energijos pardavimo apimtys siekė 12 TWh, ji turi 50 tūkst. klientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius