Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Estijos ir Suomijos išsinuomotas SGD išdujinimo laivas išplaukė iš Argentinos

Estijos ir Suomijos iš JAV kompanijos „Excelerate Energy“ išsinuomotas laivas „Exemplar“ – 150,9 tūkst. kubinių metrų talpos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) saugykla ir pakartotinio dujinimo įrenginys, užbaigęs sutartį Argentinoje, plaukia į Europą, skelbia „LNGPrime“.
Estijos, Suomijos vėliavos
Estijos, Suomijos vėliavos / 123RF.com nuotr.

Portalas nurodo, kad „Exemplar“ aptarnaus Suomiją ir Estiją pagal 10 metų nuomos sutartį, kurią „Excelerate Energy“ gegužės mėnesį pasirašė su Suomijos bendrove „Gasgrid“.

„Exemplar“ paliko Bahia Blanką ir plaukia į sausąjį doką Ispanijoje techniniam aptarnavimui, o po to plauks į Baltijos jūrą teikti SGD pakartotinio dujinimo paslaugų Suomijai ir Estijai“, – pranešė JAV bendrovė.

„Gasgrid“ ir kita Suomijos energetikos bendrovė „Fortum“ neseniai pasiekė susitarimą dėl šio laivo švartavimo Suomijos Ingos uoste, kuris yra pakankamai gilus ir yra netoli magistralinių dujotiekių, kuriais dujos būtų perpumpuojamos vartotojams Suomijos bei per jūrą nutiestą jungtį nukreipiamos į Estiją, pažymi „Gasgrid“.

„Ingos uoste pradėta reikiamos infrastruktūros statyba, taip pat pradėti tiesti jungiamieji vamzdynai. Siekiama, kad plaukiantis SGD terminalas būtų pradėtas naudoti šių metų gruodį“, – skelbia Suomijos bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius