-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos premjeras: dėl VAE reikia skaičiuoti

Naujasis Estijos ministras pirmininkas teigia, kad norint apsispręsti dėl Visagino atominės elektrinės projekto įgyvendinimo, būtina atlikti ekonominio naudingumo skaičiavimus.
Visagino atominė elektrinė
Visagino atominė elektrinė / VAE vizualizacija

Taavisas Roivasas Vilniuje trečiadienį tai aptarė su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Manau, kad tai ilgalaikis strateginis projektas, tad turime žiūrėti strategiškai, – sakė Estijos premjeras.

„Taip, mes diskutavome šiuo klausimu, taip pat, kaip žinote, vis dar yra keletas klausimų apie ekonominę regimybę, efektą mūsų ir Europos elektros tinklų sinchronizacijai, ir mes abu manome, kad turime atrasti atsakymus į šiuos klausimus. Manau, kad tai ilgalaikis strateginis projektas, tad turime žiūrėti strategiškai“, – trečiadienį spaudos konferencijoje Vilniuje sakė Estijos premjeras.

Lietuvos energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius kovo pabaigoje teigė matantis daug galimybių įgyvendinti VAE projektą ir sakė, kad jis nebus įgyvendinamas „bet kokia kaina“. Ministro teigimu, dabar siekiama, jog projektas taptų konkurencingas, kad jame realiai – investuojant savo lėšas – dalyvautų regioniniai partneriai.

Energetikos ministerija pernai pristatė bendrą trijų Baltijos šalių energetikos įmonių ir „Hitachi“ poziciją, kad ankstesnės Vyriausybės pradėtą naujos branduolinės jėgainės projektą galima iš esmės pagerinti. Teigiama, jog trys Baltijos šalių įmonės kartu su „Hitachi“ peržiūrėjo projektą ir rado galimybių jį pagerinti, tačiau vis dar lieka atvirų klausimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius