-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijos premjeras: regioninis SGD terminalas turėtų iškilti Paldiskyje

Estijos ministras pirmininkas dar kartą pareiškė, kad regioninis suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas turėtų būti pastatytas Estijoje. Jurio Rato teigimu, bendras Baltijos šalių tikslas yra užtikrinti diversifikuotą ir saugų dujų tiekimą visam Baltijos regionui.
Klaipėdoje pirmą kartą pakraunamas SGD dujovežis
Klaipėdoje pirmą kartą pakraunamas SGD dujovežis / LDT nuotr.

„Regioninis SGD terminalas privalo būti ekonomiškas ir tvarus sprendimas ilgalaikėje perspektyvoje, ir aš manau, kad tai užtikrins SGD terminalo projektas, kurio ėmėsi privatūs investuotojai“, – sakė J. Ratas, pirmadienį Lietuvos ir Latvijos kolegomis apsilankęs Paldiskyje, Talino uoste, kur bendrovė „Alexela“ ketina statyti SGD terminalą, kurio neparėmė Europos Komisija.

Pasak jo, kalbant apie regioninio SGD terminalo vietą, Estijos vyriausybė ir įmonės rėmėsi tyrimais, atliktais tiek regioniniu, tiek ir Europos Sąjungos lygmeniu. Neseniai Europos Komisijos užsakymu atlikta studija parodė, kad Suomijos įlanka būtų geriausia vieta statyti tokį terminalą.

„Kai kalbame apie ilgalaikius sprendimus, logiškiausia būtų statyti terminalą čia, Paldiskyje“, – sakė Estijos vyriausybės vadovas.

Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos vyriausybių vadovai Saulius Skvernelis, Maris Kučinskis, J. Ratas ir Beata Szydlo pirmadienį Taline aptarė regioninio saugumo, energetikos, transporto jungčių ir Europos Sąjungos ateities klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius