-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eugenijus Gentvilas prašo Algirdo Butkevičiaus paneigti išreikštus kaltinimus dėl SGD terminalo ir grasina teismu

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Eugenijus Gentvilas kreipėsi į šalies premjerą Algirdą Butkevičių, prašydamas Ministro Pirmininko paneigti lapkričio 5 d. viešai paskleistą tikrovės neatitinkančią informaciją, žeminančią E. Gentvilo garbę ir orumą.
Eugenijus Gentvilas
Eugenijus Gentvilas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pirmiausia, premjero prašoma paneigti informaciją, esą E. Gentvilas, eidamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovo pareigas, nebuvo pradėjęs įgyvendinti nė vieno projekto, susijusio su Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybomis uoste. Taip pat prašoma paneigti informaciją, esą iš E. Gentvilo lūpų premjeras, turėdamas omenyje SGD terminalo statybas, girdėjo „melą, netiesą“.

„Kadangi A. Butkevičius viešai skleidžia su tikrove smarkiai prasilenkiančią informaciją apie mano asmenį, prašau jo paneigti savo teiginius. Jei Ministras Pirmininkas viešai nepaneigs savo žodžių, kreipsiuosi į teismą – ginsiu savo garbę, orumą ir reputaciją“, – sakė Seimo narys, buvęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius E. Gentvilas.

Tai, kad vadovaujant E. Gentvilui (iki 2012 m. lapkričio 16 d.) Klaipėdos uosto direkcija atliko visus numatytus parengiamuosius SGD terminalo darbus, yra raštu užfiksuota viešai prieinamame dokumente – 2013 m. vasarį bendrovės „Klaipėdos nafta“ patvirtintame pakoreguotame SGD terminalo verslo plane.   

Kreipimesi E. Gentvilas taip pat prašo premjero paneigti jo viešai paskleistą tikrovės neatitinkančią informaciją, esą šiai Vyriausybei pradėjus dirbti visi konkursai dėl SGD terminalo, kurie buvo pradėti organizuoti anksčiau, buvo sustabdyti ir paskelbti nauji konkursai. E. Gentvilo tvirtinimu, nė vienas konkursas, susijęs su Klaipėdos uostu ir SGD terminalu, nebuvo sustabdytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius