Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurokomisarė Connie Hedegaard: Skalūnų dujų poveikis klimatui yra minimalus

Skalūnų dujų poveikis klimatui yra minimalus, tačiau jos negali atstoti būtinybės plėtoti atsinaujinančius išteklius ir didinti energetinį efektyvumą, trečiadienį Vilniuje sakė Europos Sąjungos (ES) klimato kaitos komisarė Connie Hedegaard.
Connie Hedegaard
Connie Hedegaard / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Klimato požiūriu, skalūnų dujos Europoje būtų šiek tiek geriau nei importas iš užsienio, šiek tiek blogiau nei dabartinė situacija su gamtinėmis dujomis. Poveikis klimato požiūriu yra minimalus“, – sakė komisarė spaudos konferencijoje po ES aplinkos ministrų susitikimo.

ES pareigūnė pabrėžė, kad Europos Komisija – vykdomoji ES institucija – nesikiša į atskirų valstybių sprendimus, kokias energijos rūšis plėtoti.

„Komisijos pozicija yra labai aiški: dėl energijos derinio nusprendžia kiekviena šalis atskirai. Jos gali išgauti skalūnų dujas, jei nori, arba gali to nedaryti, jei nenori, kaip, pavyzdžiui, nusprendė Prancūzija“, – kalbėjo C.Hedegaard.

Kartu ji pabrėžė, kad skalūnų dujos neturėtų būti laikomos receptu nuo visų problemų, o valstybės narės turi toliau plėtoti atsinaujinančius išteklius ir didinti energetikos efektyvumą.

„Klimato požiūriu, tai (skalūnų dujos) nėra tai, kas keltų didžiausią susirūpinimą, kol nemanoma, kad tai receptas nuo visko, kol nemanoma, kad tai gali pakeisti atsinaujinančius išteklius ir energetikos efektyvumą“, – teigė komisarė.

Europos Komisija iki metų pabaigos žada pateikti siūlymus, kaip užtikrinti aplinkosaugos standartus išgaunant skalūnų dujas prieštaringai vertinamu hidraulinio ardymo metodu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius