Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija finansuos Lietuvos–Latvijos dujotiekio pajėgumų didinimo projekto statybos darbus

Inovacijų ir tinklų programų vykdomosios įstaigos (INEA) prie Europos Komisijos pritarė finansavimo skyrimui Lietuvos–Latvijos dujotiekio pajėgumų didinimo projekto įgyvendinimui. Praėjusią savaitę Briuselyje buvo priimtas tai patvirtinantis sprendimas. Planuojama, kad bendros investicijos šiam projektui sudarys 10,2 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Dujotiekio Klaipėda-Kuršėnai tiesimas
Dujotiekio Klaipėda-Kuršėnai tiesimas / „Amber Grid“ nuotr.

Projektą įgyvendinsiantis Lietuvos perdavimo sistemos operatorius „Amber Grid“ kartu su Latvijos operatoriumi „Conexus Baltic Grid“ paraišką dėl dujotiekio, jungiančio Lietuvą ir Latviją, pajėgumų didinimo projekto finansavimo pateikė šių metų birželį.

Padidinus dujų perdavimo pajėgumus tarp Lietuvos ir Latvijos, bus sudarytos geresnės sąlygos rinkai naudotis Klaipėdos SGD terminalu, Latvijos Inčukalnio požemine dujų saugykla ir tuomet jau veiksiančia GIPL jungtimi.

Dujotiekio tarp Latvijos ir Lietuvos pajėgumų didinimo projektą numatoma įgyvendinti iki 2023 m. pabaigos. Gavus projekto finansavimą, numatoma tęsti projekto įgyvendinimą. Artimiausiu metu bus skelbiami viešieji pirkimai projektavimo darbams Lietuvos teritorijoje atlikti. Statybos darbų pirkimai preliminariai planuojami 2021 metų pirmoje pusėje.

Projekto metu Lietuvos pusėje numatoma padidinti Kiemėnų dujų apskaitos stoties pajėgumus ir pertvarkyti dujotiekį prie Panevėžio kompresorių stoties, o Latvijoje – vykdyti darbus pertvarkant magistralinį dujotiekį, kad būtų galima padidinti maksimalų darbinį slėgį nuo 40 iki 50 barų. Investicijos padidins dujų jungties pajėgumus iki 130,47 GWh per parą Latvijos kryptimi (dabar yra 67,6 GWh per parą) ir iki 119,5 GWh per parą Lietuvos kryptimi (dabar yra 65,1 GWh per parą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius