Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija: Rusijai dar reikia rasti pirkėjų Karaliaučiaus jėgainės elektrai

Rusija dar turi rasti pirkėjų ir sukurti infrastruktūrą, kad galėtų parduoti Karaliaučiaus atominės jėgainės elektrą, ketvirtadienį sakė aukšto rango Europos Komisijos pareigūnas.
Kaliningrado atominės elektrinės maketas
Kaliningrado atominės elektrinės maketas / „Scanpix“ nuotr.

„Visi žino, kad Karaliaučiuje vyksta statybos tokių pajėgumų, kurie yra ne Karaliaučiaus rinkai. Taigi, jie turės surasti rinkas už Rusijos ribų“, – BNS ketvirtadienį sakė Europos Komisijos energetikos generalinio direktorato vadovas Peteris Farossas, Briuselyje vykstant energetikos konferencijai.

„Taigi, jie turės surasti rinkas už Rusijos ribų. Mes bendradarbiaujame dujų importe, naftos importe, kodėl nebendradarbiauti elektros importe? Bet tam reikia infrastruktūros ir surasti pirkėją tai elektrai. Ar jie ras pirkėjų, ar ne, priklauso visiškai nuo rinkos taisyklių“, – kalbėjo Europos Komisijos pareigūnas.

Kalbėdamas konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo Rusijos branduolinės energetikos kompanijos „Rosatom“ direktoriaus pavaduotojas, Komisijos pareigūnas pripažino, kad nėra paprasta įgyvendinti Europos Sąjungos siekį atskirti energetinėmis salomis vadinamas Baltijos šalis nuo Rusijos elektros sistemos.

„Galiu pasakyti, kad nėra lengva desinchronizuoti vienos sistemos ir sinchronizuoti ją su kita sistema“, – sakė P.Farossas.

Rusija žada atominę elektrinę Karaliaučiuje pastatyti iki 2017 metų. Lietuva yra kritikavusi Rusiją, kad įgyvendinant projektą nesilaikoma saugumo standartų. Kai kurie analitikai šią jėgainę vadina konkurentu Visagino atominei elektrinei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius