Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ExxonMobil“ netoli Angolos aptiko didelį naftos telkinį

Angolos vandenyse, netoli šalies sostinės Luandos, amerikiečių įmonės „ExxonMobil“ valdomoje zonoje aptiktas didelis angliavandenilių telkinys, pirmadienį paskelbė Angolos nacionalinė naftos, dujų ir biokuro agentūra.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nafta Angola

Telkinys buvo aptiktas maždaug už 365 kilometrų į šiaurės vakarus nuo naftos turtingos šalies pakrantės, 1100 metrų gylyje, sakoma Angolos nacionalinės naftos, dujų ir biokuro agentūros (ANPG) pranešime.

Agentūra pridūrė, kad naujasis telkinys pasižymi „aukšta“ fizinių savybių kokybe.

Amerikiečių milžinė, panaudojusi naują daugkartinio gręžimo technologiją, tikisi iš naujojo telkinio kasdien išgauti apie 40 tūkst. barelių naftos.

„ExxonMobil optimizuoja šiuos išteklius ir kuria vertę Angolos žmonėms“, – tame pačiame pareiškime sakė „ExxonMobil Upstream Company“ prezidentas Liamas Mallonas.

Angola, kuri kartu su Nigerija yra viena iš dviejų didžiausių „juodojo aukso“ eksportuotojų Afrikoje Užsacharyje, pagamina 1,2 mln. barelių naftos per dieną, naujienų agentūrai AFP teigė šalies mineralinių išteklių ministerija.

Nuo naftos eksporto smarkiai priklausoma šalis, pradėjusi ambicingą reformų programą, siekdama diversifikuoti savo ekonomiką, nuo 2014 metų susidūrė su problemomis, susijusiomis su naftos kainų nuosmukiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius