-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galutinai sutarta dėl „NordBalt“ remonto

Lietuvos bei Švedijos elektros perdavimo bendrovės ir elektros jungties „NordBalt“ Baltijos jūroje rangovė – Švedijos bendrovė ABB galutinai sutarė dėl kabelio remonto. Pagal susitarimą 2018 metais planuojama pakeisti 116 sausumos kabelio movų, pranešė Lietuvos „Litgrid“.
„NordBalt“ kabelis
„NordBalt“ kabelis / Kęstučio Vanago nuotr.

„Lietuvos ir Švedijos jūrinė jungtis bus naudojama dešimtmečius, todėl turime būti tikri, kad technologijos veiks patikimai visą jungties veiklos laiką. „NordBalt“ jungtis yra svarbi visam Baltijos jūros regionui, todėl svarbu, kad pavyko surasti sprendimą, kuris užtikrins sklandų ir patikimą jos darbą“, – pranešime spaudai sakė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Anksčiau Ž.Vaičiūnas BNS yra sakęs, kad jungties movos yra pagrindinė „NordBalt“ gedimų priežastis.

Pasak ministro, Lietuvos elektros vartotojams šie darbai nekainuos, jų išlaidas padengs ABB. Iki kitų metų numatoma atlikti iš naujo suprojektuotų movų bandymus, o tiksli darbų pradžios ir pabaigos data nėra žinoma.

„Litgrid“ teigimu, jūrinės elektros jungtys atsijungia vidutiniškai 10 kartų per metus. Šiemet ji jau buvo atsijungusi mažiausiai 4 kartus, o pernai – apie 15 kartų, tačiau pirmąjį pusmetį jungtis veikė bandomuoju režimu, kai gedimai ir atsijungimai būna dažnesni.

550 mln. eurų vertės 453 kilometrų ilgio Švediją ir Lietuvą sujungęs kabelis nutiestas 2015-ųjų pabaigoje. Švedijos pusėje požeminis „NordBalt“ kabelis driekiasi beveik 40 kilometrų, o Lietuvos pusėje – 13 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius