Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaminantiems vartotojams – vienos liberaliausių sąlygų Europoje

Gaminantys elektros vartotojai Lietuvoje nuo gegužės galės naudotis viena liberaliausių Europoje kainodarų, teigia energetikos ministras. Žygimantas Vaičiūnas sako, jog tai labai svarbi žinia šiems vartotojams. 
Saulės baterija, naudojama mobiliajam telefonui įkrauti
Saulės baterija, naudojama mobiliajam telefonui įkrauti / Eglės Digrytės nuotr.

„Žinia yra labai svarbi gaminantiems vartotojams, nes anksčiau buvo galimybė pasirinkti tik vieną būdą pasaugojimo elektros energijai, tai yra, kuri perteklinė, o nuo gegužės 1 dienos bus keturi variantai: atsiskaityti bus galima už kilovatvalandę, už kilovatus (elektrinės galią – BNS), mišrus modelis arba netgi ta pačia elektros energija. Dar neinventorizavome, bet turbūt Europoje esame vieni liberaliausių pagal galimybes patiems vartotojams pasirinkti (...) Ketvirtadienį Kainų komisija turėtų patvirtinti metodiką, o penktadienį ir tarifus“, – trečiadienį Vyriausybės posėdyje sakė Ž. Vaičiūnas.

Kainų komisija viešai konsultacijai yra pateikusi iš atsinaujinančių išteklių gaminančių vartotojų naudojimosi elektros tinklais paslaugų kainos skaičiavimo metodiką. Ji parengta, Seimui balandį pritarus Atsinaujinančių išteklių energetikos ir Elektros energetikos įstatymų pakeitimams.

Nuo gegužės elektrą gaminančių vartotojų kainodaros principai bus nustatomi įstatymo lygmeniu, todėl Vyriausybė trečiadienį panaikino tuos principus reglamentavusį 2015 metų nutarimo projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius