Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gamtinių dujų srautas senka

Gamtinių dujų vartojimas Lietuvoje mažėja jau kelerius metus iš eilės – daugiausia tam įtakos turi ne tik didėjanti rusiškų dujų kaina, bet ir mažėjanti elektros energijos gamyba dujomis kūrenamose elektrinėse, ketvirtadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Dujos
Dujos / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Jonavos azotinių trąšų gamintoja „Achema“ suvartojo 188 mln. kubinių metrų mažiau nei pernai tuo pačiu metu, Lietuvos elektrinę Elektrėnuose valdanti „Lietuvos energijos gamyba“ – 44,1 mln. kubinių metrų, Kauno termofikacijos elektrinė -30,3 mln. kubinių metrų gamtinių dujų mažiau nei pernai tuo pačiu metu.

Gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorius „Amber Grid“ prognozuoja, kad 2013metais perdavimo sistema Lietuvos vartotojams bus transportuota apie 2,8 mlrd. kubinių metrų, o 2014 metais – apie 2,7 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų.

Įmonės duomenimis, per 2013 metų 9 mėnesius gamtinių dujų perdavimo sistema Lietuvos vartotojams buvo transportuota 2 mlrd. 53,8 mln. kubinių metrų gamtinių dujų, tai yra 13,7 proc. mažiau nei per 2012metų tą patį laikotarpį, kai buvo transportuotai mlrd. 379,1 mln. kubinių metrų dujų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius