-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gavo „Ignitis“ sąskaitą už dujas: vietoj permokos pamatė skolą

Į 15min kreipėsi Vykintas, teigdamas, kad gavęs „Ignitis“ sąskaitą už dujas liko nieko nesupratęs. Jam, baigusiam mokslus ir dirbusiam energetikos srityje daugiau kaip tris dešimtmečius, ji liko neįkandama, nes vietoj permokos sąskaitoje buvo įrašyta skola. „Ignitis“ komentuoja, kad tai visiškai įprasta sąskaita – tiesiog duomenys apie permoką ir skolą prasilenkė.
„Ignitis“ savitarna
„Ignitis“ savitarna / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vyras deklaravo dujų suvartojimą už rugpjūtį, nepažiūrėjęs į skaitiklį, nes tiesiog patingėjo. Pamanė, jei deklaruos ir sumokės daugiau, mažiau reiks mokėti rudenį – juk kaina stabili iki Naujųjų metų.

Po to jis sulaukė elektroninio laiško iš „Ignitis“. Jame teigiama, kad klientas permokėjo, o permoka bus panaudota dengiant ateities dujų sąskaitas.

„Viskas aišku – mėnesį ar du nieko nemokėsiu“, – po jo pamanė Vykintas.

Tačiau už poros savaičių gavo laišką su sąskaita, kurios abrakadabra sako nesupratęs. Jis svarstė, kad, ko gero, ir daugiau klientų gavo tokius „šedevrus“ ir bando ką nors suprasti.

„Ką reiškia sąskaita už dujas, kurios man nepasisekė suprasti, nors ir mokslus baigęs, ir dirbęs energetikos srityje daugiau kaip 30 metų. Kodėl ji buvo parašyta, koks tikslas, ką reiškia prirašytų kainų makalynė, nors VERT oficialiai patvirtinta ir lengvai suprantama 1 m3 dujų kaina, galiojanti iki šių metų pabaigos, yra 0,77 EUR/m3“, – redakcijai rašė Vykintas.

Kitaip tariant, jis nesuprato, kodėl gavęs laišką apie tai, kad permokėjo, gavo tokią sąskaitą – mat joje figūravo jo skola.

15min nuotr./„Ignitis“ atsiųsta sąskaita
15min nuotr./„Ignitis“ atsiųsta sąskaita

Jis tvirtino bandęs prisiskambinti į „Ignitis“, tačiau visi operatoriai, ironizavo vyras, užimti bent dar savaitei į priekį.

„Susidarė skola“

„Ignitis“ ryšių su visuomene projektų vadovė Laura Beganskienė 15min paaiškino, kad tai yra įprasta sąskaita su valstybės dalinio kainos kompensavimo atvaizdavimu joje.

„Kaina nurodyta iki kompensavimo ir po dalinio kainos kompensavimo, kad vartotojams būtų aišku tiek tiekėjo nustatyta kaina, tiek kaina su pritaikytu daliniu kompensavimu. Sąskaitose reikalingas tikslumas“, – teigė L.Beganskienė.

Pasak jos, rugpjūčio mėnesį vyko gamtinių dujų skaitiklių rodmenų nurašymas buitiniams vartotojams, dėl to klientui buvo perskaičiuoti mokėjimai pagal jo skaitiklio rodmenų faktą.

„Informavome apie susidariusią permoką. Lygiagrečiai pateiktai informacijai klientas atliko įmoką, deklaruodamas susigalvotą rodmenį. Informavimo apie permoką ir naujos įmokos gavimo duomenys prasilenkė“, – aiškino ji.

Kadangi klientas paskutinio deklaravimo metu neturėjo informacijos apie atliktą perskaičiavimą iki faktinio skaitiklio rodmens, neįvertino, kad deklaruojant sugalvotą rodmenį, dalis suvartojimo, pasak L.Beganskienės, persiskaičiuos kitomis kainomis, nei jis manėsi esąs apmokėjęs. Susidarė skola, kurią jis gavo su rugsėjo mėnesį atsiųsta sąskaita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius