-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Gazprom“: 2017-ųjų ataskaitoje bus numatyta 2,56 mlrd. dolerių išmoka Ukrainai

Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ 2017 metų veiklos ataskaita atspindės 2,56 mlrd. JAV dolerių išmoką Ukrainai pagal Stokholmo arbitražo nutartis, pareiškė „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Andrejus Kruglovas.
„Gazprom“ pastatas Maskvoje
„Gazprom“ pastatas Maskvoje / Scanpix/Sputnik nuotr.
Temos: 2 Gazprom Ukraina

„Išmoka Ukrainai į praėjusių metų veiklos ataskaitą bus įtraukta, tačiau tai nereiškia, kad pelno neliks – jis buvo mažesnis“, – žurnalistams sakė jis.

Stokholmo tarptautinis arbitražas, gruodžio pabaigoje niekine paskelbęs „Gazprom“ primestą tiekimo sutarties sąlygą „imk arba mokėk“, draudimą Ukrainai reeksportuoti dujas pripažinęs neteisėta, o rusiškų dujų kainą Ukrainai – nepagrįstai padidinta, prieš mėnesį Rusijos dujų monopolininką „nuskriaudė“ ir kitoje abipusių pretenzijų bylos dalyje – dėl dujų tranzito per Ukrainą. „Gazprom“ buvo įpareigotas sumokėti „Naftogaz“ 4,63 mlrd. JAV dolerių už dvišalės dujų tranzito sutarties sąlygų nesilaikymą – per mažas faktines tranzito apimtis. Antroji nutartis iš esmės reiškė, kad Rusijos dujų monopolininkas tapo skolingas Ukrainai 2,56 mlrd. dolerių.

„Gazprom“ šį mėnesį skelbė šis abi nutartis apskusiąs apeliacine tvarka.

Už energetiką atsakingas Europos Sąjungos komisaras Marošas Šefčovičius praėjusią savaitę pareiškė, jog „Gazprom“ šį Stokholmo arbitražo sprendimą privalo gerbti, o Europos Komisija laukia jo įvykdymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius