Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ dujotiekio „Turkiškas srautas“ projektą laikinai apleidžia dėl politinės krizės Ankaroje

Rusijos koncerno „Gazprom“ projekto, dujotiekio „Turkiškas srautas“, atidarymas buvo suplanuotas 2016 m. pabaigoje, tačiau bendrovė oficialiai pranešė apie termino atidėjimą vėlesniam laikui. Pirmadienį „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas pareiškė, kad to priežastis – politinė krizė Turkijoje, kurią šiuo metu valdo laikinoji vyriausybė, rašo naujienų svetainė todayszaman.com.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„2016 m. pabaigoje planuotas „Turkiško srauto“ atidarymas nukeliamas dėl politinės krizės Turkijoje“, – žurnalistams Maskvoje teigė A.Medvedevas.

1100 km. ilgio „Turkiško srauto“ dujotiekiu į Europą per Turkijos teritoriją kasmet turėjo būti patiekiama iki 63 mlrd. kubinių metrų dujų.

Jau penktadienį Turkijos dienraštis „Hurriyet“ , cituodamas šaltinį šalies energetikos ir gamtinių išteklių ministerijoje, paskelbė, kad Maskva ir Ankara užšaldė diskusijas dėl šio energetikos projekto vykdymo.

1100 km. ilgio „Turkiško srauto“ dujotiekiu į Europą per Turkijos teritoriją kasmet turėjo būti patiekiama iki 63 mlrd. kubinių metrų dujų.

Dar prieš savaitę A.Medvedevas tikino, kad abi šalys yra pasiruošusios paskutinei derybų dėl projekto fazei.

Susitikime su žurnalistais „Gazprom“ atstovas taip pat paminėjo, kad koncernas šiuo metu intensyviai dirba, siekdamas pritraukti reikalingas investicijas dujotiekio „Šiaurės srautas 2” , kurio pralaidumas siektų 55 mlrd. kubinių metrų per metus, statybai. Šis dujotiekis eitų nuo Rusijos pakrantės Baltijos jūros dugnu iki Vokietijos.

A.Medvedevas pažymėjo, kad planuojama, kad naujasis Baltijos jūros dugnu nutiestas dujotiekis pradėtų veikti 2019 m.

„Išankstinį domėjimąsi „Šiaurės srauto 2” finansavimu pademonstravo Europos finansinės institucijos. Mūsų finansų departamentas jau pradėjo šiuo pasiūlymus nagrinėti. Tačiau tai nereiškia, kad finansinių priemonių nebus ieškoma ir Azijoje“, – pridūrė „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius