Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Gazprom“ ir „Shell“ pasirašė dar vieną susitarimą dėl „Baltijos SGD“ projekto

Rusijos dujų monopolininkas „Gazprom“ ir Nyderlandų bei Didžiosios Britanijos energetikos milžinas „Royal Dutch Shell“ pasirašė dar vieną susitarimą dėl gamtinių dujų skystinimo gamyklos Suomijos įlankos pakrantėje projekto „Baltijos SGD“ įgyvendinimo.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Gazprom „Shell“

Sankt Peterburge vykstančiame ekonomikos forume pasirašytas susitarimą dėl Rusijos technologinių standartų įrangai prioritetinio taikymo „Baltijos SGD“ projektuojant ir statant. Susitarime pažymima, kad tai svarbu Rusijos SGD sektoriaus plėtrai.

Vienas pirmųjų „Gazprom“ ir „Royal Dutch Shell“ pasirašytų susitarimų pagal šį bendrą projektą buvo dėl „Shell“ dujų skystinimo technologijos naudojimo būsimoje gamykloje.

„Baltijos SGD“ įgyvendinimo terminai jau buvo atidedami tris kartus. Iš pradžių planuota, kad gamykla pradės veikti 2020 metais, o pagal dabartinius planus projektas turėtų būti užbaigtas 2022-2023 metais.

10-15 mln. tonų metinio pajėgumo dujų skystinimo gamykla būtų orientuota į Europos, Artimųjų Rytų, Pietų Azijos ir Pietų Amerikos rinkas, o nedideliais laivais jos produkcija būtų tiekiama ir į terminalus Baltijos jūros pakrantėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius