Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 07 /17:15

„Gazprom“ pagrasino Ukrainai nutraukti dujų tiekimą

Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ penktadienį perspėjo Ukrainą, kad gali nutraukti dujų tiekimą, jeigu Ukraina nesumokės skolų, kurios dabar sudaro 1,89 mlrd. dolerių.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „RIA Novosti“/„Scanpix“

„Faktiškai tai reiškia, kad Ukraina nustojo mokėti už dujas. Arba Ukraina sugrąžins skolą ir apmokės einamąją sąskaitą, arba mes rizikuojama atsidurti tokioje situacijoje, kokia buvo susiklosčiusi 2009 metais. Apie susiklosčiusią situaciją informuosime Rusijos valdžią“, – „Gazprom“ vadovą Aleksejų Milerį cituoja „Interfax“.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Aleksejus Mileris
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Aleksejus Mileris

Anksčiau šią savaitę „Gazprom“ pranešė, kad dėl Ukrainos skolų nuo balandžio nebetaikys nuolaidos Ukrainai. Tam, kad sugrąžintų skolą „Gazprom“, Rusija ketino svarstyti 2-3 mlrd. dolerių paskolos Ukrainai suteikimą.

Šią savaitę surengęs spaudos konferenciją, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikino, kad „Gazprom“ reikalai su Rusijos politika Ukrainoje nesusiję – verslas yra verslas. 15Min.lt ne kartą rašė, kad „Gazprom“ Rusija naudoja kaip ginklą, kompanijai visuomet vadovauja A.Putinui parankūs žmonės.

Gamtinių dujų tiekimas Ukrainai, taigi ir daliai Europos, buvo nutrauktas 2009 metų pradžioje. „Gazprom“ pareiškime tuomet buvo tvirtinama, jog tai esąs priverstinis sprendimas, nes Ukraina neleidžia Rusijos dujų tranzito per savo teritoriją dėl tarp šių šalių kilusių ginčų ir dėl to sutrikusio dujų tiekimo Europai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius