Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ renkasi „Latvijas gaze“ akcijų pirkėjus

Rusijos koncernas „Gazprom“ svarsto, kam parduoti turimas Latvijos bendrovės „Latvijas gaze“ akcijas. Tarp pretendentų – Estijos verslininkas Indrekas Rahumaa ir tarptautinis koncernas „Vitol“, kontroliuojantis holdingą „Ventspils nafta“, rašo Rusijos verslo leidinys „Kommersant“.
Latvijoje esanti Inčiukalnio požeminė gamtinių dujų saugykla
Latvijoje esanti Inčiukalnio požeminė gamtinių dujų saugykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Dujos Latvija

Jo duomenimis, Rusijos dujų monopolininkas yra gavęs kelis pasiūlymus parduoti 34 proc. Latvijos gamtinių dujų skirstymo įmonės „Latvijos gaze“ akcijų paketą, ir dabar juos aktyviai analizuoja.

Rusijos dujų gigantas neturi tam daug laiko – tai privalo padaryti iki šių metų pabaigos, Latvijai liberalizavus savo dujų rinką pagal Europos Sąjungos Trečiojo energetikos paketo reikalavimus, o artėjant šio termino pabaigai galimybę rinktis iš jo gali atimti Latvijos vyriausybė.

„Kommersant“ rašo, jog nesėkmę varžybose dėl Estijos dujotiekių operatorių patyręs I.Rahumaa dar iki „Latvijas gaze“ suskaldymo už trečdalį jos akcijų Rusijos koncernui siūlė 130 mln. eurų.

„Vitol“ už šias pertvarkytos „Latvijas gaze“ akcijas pasiūlė 75 mln. eurų, tačiau su sąlyga, kad rusiškos dujos ir toliau tiekiamos Latvijai.

„Gazprom“ atstovai Rusijos verslo leidiniui patvirtino, jog svarstomi keli „Latvijas gaze“ akcijų pirkimo pasiūlymai, iš kurių „bus ieškoma pelningiausio“.

Po 34 proc. „Latvijas gaze“ ir nuo jos atskirtos „Conexus Baltic Grid“ akcijų valdo „Gazprom“, 29 proc. – fondas „Marguerite“, 18,3 proc. – Vokietijos koncernas „Uniper Ruhrgas International“, 16 proc. – Rusijos koncerno „Rosneft“ kontroliuojama bendrovė „Itera Latvija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius