Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„GET Baltic“: gamtinių dujų kainos biržoje išlieka stabilios

Gamtinių dujų biržoje „GET Baltic“ jau kurį laiką kritusios kainos lapkritį stabilizavosi. Baltijos šalių ir Suomijos dujų kainų indekso BGSI reikšmė lapkričio mėnesį sudarė 112,2 eurų už megavatvalandę (EUR/MWh). Tai yra 1 proc. daugiau palyginti su spalio mėnesiu, kai dujų kaina buvo 111,7 EUR/MWh, rašoma „GET Baltic“ pranešime spaudai.
Kylančios dujų kainos
Kylančios dujų kainos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Energetika Dujos

Pastaraisiais mėnesiais sumažėjusią ir šiuo metu stabilią dujų kainą rinkoje veikė keletas pagrindinių veiksnių: užpildytos gamtinių dujų saugyklos Europoje, neįprastai šilti rudens orai bei ženklus gamtinių dujų suvartojimo mažėjimas regione.

Lapkričio mėnesį biržoje buvo suprekiauta 749 gigavatvalandžių (GWh) gamtinių dujų – 10 proc. daugiau nei per spalį, kuomet buvo suprekiauta 678 GWh. Iš viso šiais metais „GET Baltic“ biržoje suprekiautos 6 teravatvalandės (TWh) gamtinių dujų. Dėl nukritusių kainų bei prasidėjusio šildymo sezono regione, biržoje išaugo pavedimų kiekis pirkti gamtines dujas, kuris siekė 4,8 TWh, palyginti su praeitu mėnesiu kiekis išaugo 61 procentu.

„GET Baltic“ biržos trumpalaikių sandorių rinkoje Lietuvos prekybos aikštelėje lapkritį susiformavo 1 proc. didesnė vidutinė dujų kaina nei spalį ir siekė 112 EUR/MWh. Latvijos ir Estijos bendroje prekybos aikštelėje susiformavo 6 proc. mažesnė kaina – 117 EUR/MWh, o Suomijoje – 4 proc. mažesnė - 122 EUR/MWh. Atskirų sandorių kainos lapkričio mėn. svyravo nuo 35 EUR/MWh iki 155 EUR/MWh.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius