Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hitachi“ sustabdė atominės elektrinės statybos Didžiojoje Britanijoje projektą

Japonijos konglomeratas „Hitachi“ sustabdė atominės elektrinės statybos Didžiojoje Britanijoje projektą, nes derybos su britų vyriausybe dėl jo tolesnio finansavimo atsidūrė aklavietėje, penktadienį rašo japonų verslo dienraštis „Nikkei“.
„Hitachi“
„Hitachi“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Spėjama, kad „Hitachi“ apie projekto laikiną sustabdymą oficialiai paskelbs kitą savaitę.

Japonijos bendrovei teks įšaldyti maždaug 300 mlrd. jenų (2,88 mlrd. JAV dolerių) vertės turtą, kuris priklauso jos Didžiosios Britanijos padaliniui, ir atlikti atitinkamus nurašymus.

Dėl to į 2019 metų kovą pasibaigsiančių finansinių metų „Hitachi“ veiklos ataskaitą bus įtrauktas vienkartinis 200–300 mlrd. jenų nuostolis.

Pastatyti du atominius reaktorius Anglesio saloje Šiaurės Velse „Hitachi“ apsiėmė po to, kai 2012 metais įsigijo Didžiosios Britanijos bendrovę „Horizon Nuclear Power“.

2018 metų pavasarį „Hitachi“ valdybos pirmininkas Hiroaki Nakanishi šį projektą aptarė su Didžiosios Britanijos ministre pirmininke Theresa May ir Londonas tuomet sutiko projekto finansavimui skirti apie 2 trln. jenų (14,5 mlrd. svarų), o tai sudaro daugiau kaip du trečdalius visos jo vertės.

Buvo manyta, kad likusius 900 mlrd. jenų skirs „Hitachi“ ir Japonijos bei Didžiosios Britanijos investuotojų konsorciumas, tačiau bendrovei nepavyko pritraukti Japonijos investuotojų.

2018 metų pabaigoje projekto dalyviai Londono paprašė skirti papildomų lėšų, tačiau šiose derybose taip ir nebuvo pasistūmėta į priekį. Be to, dėl artėjančio „Brexit“ didėjant nepasitikėjimui T. May vyriausybe, ėmė kilti klausimų dėl atominės energetikos perspektyvų Didžiojoje Britanijoje.

„Hitachi“ neatmeta galimybės atnaujinti projektą. Bendrovė neatsisako projekto ir yra pasirengusi prie jo sugrįžti, jeigu atsiras tokia galimybė, pareiškė „Nikkei“ šaltinis bendrovėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius